GÜNCEL

Türk Telekom'dan son dakika açıklaması: Internet neden yok? İnternet erişimi neden yavaş? Google çöktü mü?

Tarih
20 Ocak 2020
İzlenme
1011 Kişi
Türk Telekom'dan son dakika açıklaması: Internet neden yok? İnternet erişimi neden yavaş? Google çöktü mü?

Arama motoru devi Google'a bir süredir Türkiye'den erişim sıkıntısı yaşanıyor. İnternette arama yapanlar ya 502 tasıyla karşılaştı ya da siteye girmekte zorlandı. Bu nedenle de vatandaşlar "İnternet neden yavaş, internet neden yok ve Google çöktü mü" gibi sorularına cevap aramaya başladılar. Konuyla ilgili olarak merak edilen soruların yanıtlarını bir araya getirdik. Türk Telekom'dan gelen son dakika açıklamaya göre ise 18.45 itibariyle internet erişiminde sorun kalmadı. İşte son dakika Türk Telekom'dan yapılan internet çöküşü ile ilgili merak edilenler...

Son dakika haberine göre, Sosyal medyanın da gündemine giren 'Google'a neden girilmiyor' sorusu, pek çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Yaklaşık bir saattir Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya mecrasında Google servislerine erişilemediği yönünde paylaşımlar yapılıyor.

google down ile ilgili görsel sonucu 

Bu uygulamaların başında Youtube, Gmail ve Whatsapp geliyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gelişmeleri anbean aktarmaya devam edeceğiz.

TÜRK TELEKOM: SORUN KALMADI

Türk Telekom, internet erişiminde yaşanan sorunun saat 18.45 itibarıyla tamamen çözüldüğünü, internet trafiğinin normal seyrine döndüğünü bildirdi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan internet sorununa ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18.45'te tamamen sona ermiştir. Yurt dışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür. Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

türk telekom ile ilgili görsel sonucu
TÜRK TELEKOM'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır. Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

İnternette yaşadığı problemi çözüme kavuşturmak isteyenler, arayışa koyuldu. DNS ayarları değişimi ile çözüm olduğunu duyanlar DNS ayarlarının değişimi için harekete geçti. İnternet ile içli dışlı olanların veya internet hakkında fazla bilgisi olmayanların merak ettiği DNS ayarları nasıl değiştirilir? İşte cevabı...

DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Google'a erişim sorunu yaşayanlar Google DNS adresleri olan 8.8.8.8 - 8.8.4.4 DNS'lerini kullanarak Google'a giriş sağlayabilir.

 

 

İnternet neden yok? İnternet neden yavaş?


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER