GÜNCEL

Trakya'daki ekili olan ayçiçeklerine dadanan çayır tırtılıyla ilgili Bill Gates iddiası

Tarih
18 Temmuz 2022
İzlenme
1140 Kişi
Trakya'daki ekili olan ayçiçeklerine dadanan çayır tırtılıyla ilgili Bill Gates iddiası


Trakya’da yaklaşık 10 gün önce başlayan çayır tırtılı ile mücadele sürüyor. Bölgenin her yerini istila eden çayır tırtılı Kırklareli’nin Pınarhisar ve Vize ilçelerinde de görülmeye başladı.

Çayır tırtılına karşı dronla, traktörler ile mücadeleye devam eden çiftçiler, bir an önce bu istilanın bitmesini umut ediyor.

"İstilanın arkasında Bill Gates var" iddiası

Gözlerin çevrildiği Trakya'da tırtıl istilasıyla mücadele devam ederken sosyal medyada ortaya atılan iddia dikkatleri üzerine çekti. İstilanın arkasında; aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeden tarım arazisi toplayan ABD'li milyarder Bill Gates'in olduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin yüzlerce yorumun yapıldığı sosyal medyada, kullanıcılar; Bill Gates'in; koronavirüs, yapay et ve iklim değişikliği gibi insanları tehdit eden tüm olayların arkasından çıktığını ifade etti.

Vatandaşlar Amerikalı iş adamının Türkiye'den özellikle Trakya bölgesinden arazi satın almasına dikkat çekti. İşte o yorumlardan sadece ikisi:

Tarım arazilerini topluyor

ABD'deki bir soruşturma kapsamında Microsoft kurucusu Bill Gates'in dünyadan 6 milyon dönüm tarım arazisi satın aldığı ortaya çıkmıştı.

Gates'in toprak aldığı ülkeler arasında Türkiye, ABD, Almanya ve Hollanda'nın isimleri geçmişti.

Tezatlık dikkat çekti

Bill Gates'in tarım arazilerini toplamasıyla ilgili "Uzayda otel kurmaya çalışılırken dünyada toprak toplamak bir tezatlık içermiyor mu?" şeklinde yorumlar yapılmıştı.
Bill Gates, Soros'un tahtını devraldı: Koronavirüs onu komplo teorilerinin yeni yıldızı haline getirdi | Independent Türkçe

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Rs

    19 Temmuz 2022
    0 1
    Hollanda da sentetik et üretim tesisi kurup insanları buna mecbur bırakmak için çiftlikler kapattıran (hayvanların küresel iklim değişikliğine sebep olması bahanesi) şeytan aklı neleri yapar
DİĞER MAKALELER