GÜNCEL

TİP'li Sera Kadıgil 'Bunun için maaş alıyorum' deyip Diyanet'e saldırdı

Tarih
07 Nisan 2023
İzlenme
579 Kişi
TİP'li Sera Kadıgil 'Bunun için maaş alıyorum' deyip Diyanet'e saldırdı


Toplum tarafından İslam düşmanlığıyla bilinen Eski CHP'li şimdi ise Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, İslam dinine ve Müslümanlara yönelik saygısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bir Youtube kanalında yayınlanan programa katılan Kadıgil, Diyanet ve İmam hatip liseleriyle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. 

İMAM HATİPLERİN SAYISINDAN RAHATSIZ

Youtube üzerinden yayınlanan Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Türkiye İşçi Partili Sera Kadıgil, AK Parti döneminde açılan İmam hatip liselerinden rahatsız olduğunu açıkça dile getirdi. Bugüne kadar İslam'ın ve Müslümanlığın tüm şartlarına karşı çıkan, başörtüsüne anayasal güvencenin tartışıldığı dönemde muhalefet partilerine teklife karşı çıkmaları konusunda çağrılar yapan Kadıgil, biriktirdiği tüm kin ve nefreti programda kustu. TİP'li vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarını kast ederek "Bunlar geldiğinden beri imam hatip sayısı 20 kat arttı. Çoluk çocuk okul bulamıyor." dedi.

DİYANETİ HEDEF ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde Kur'an kursu açmasından da şikayetçi olan Kadıgil, Diyanet'in kapatılmasını savundu. Kadıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinden de şikayetçi olarak "Diyanet İşleri Başkanlığı ne işe yarıyor? 6 bakanlıktan büyük bütçesi var. Kültür Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı bütçelerinden 2-3 katı bütçesi var. Ne yapıyor? gelmiş deprem bölgesinde çadırda Kuran kursu açıyor. Ben tabi ki Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını, yerine tüm inançlara saygılı bir İnanç Başkanlığı kurulmasını elbette savunacağım." ifadelerini kullandı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER