EKONOMİ

TCMB Başkanı Naci Ağbal'dan açıklamalar

Tarih
25 Aralık 2020
İzlenme
120 Kişi
TCMB Başkanı Naci Ağbal'dan açıklamalar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal "TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar." dedi.

“PARA POLİTİKASI KARARLARI FİYAT İSTİKRARI ÖNCELİĞİ KORUNARAK ALINACAK”

Ağbal şunları kaydetti:

Merkez Bankası faizi yüzde 17'ye yükseltti - Capital"TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak. Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar.

GÖSTERGELER, EKONOMİK FAALİYETTE GÜÇLÜ BİR SEYRE İŞARET EDİYOR

Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Üretim, tüketim ve yatırımda güçlü ivme devam etmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir."

Berat Albayrak, Naci Ağbal ile yumruklaştı'' | Politika

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER