EKONOMİ

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBB ile bir araya geldi

Tarih
11 Eylül 2023
İzlenme
34 Kişi
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBB ile bir araya geldi

Türkiye'nin yeni ekonomi yönetimi, aldığı kararları konunun tüm tarafları ile istişare ederek ilerliyor.

Bankacılık sektörü ile ilgili alınan kararlarda da sektör temsilcileri ile temas halinde bir çalışma yürütülüyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanması üzerine bir araya geldi.

Sektördeki son durum değerlendirildi

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde TL'nin ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentilerin görüşüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanması üzerine 8 Eylül 2023 tarihinde bir araya gelmiştir.

TL'nin ağırlığının artırılması hedeflendi

Bankalar Birliği, BDDK, SPK'dan üçlü uyarı geldi - CapitalToplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk Lirası’nın ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşülmüştür.

"Toplantı yapıcı geçti"

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtmiştir.

"Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılık sürüyor"

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurgulamıştır.

TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • ayhan yılmaz

    11 Eylül 2023
    0 0
    Artık şunu da duymak istiyoruz. Tarım için şöyle yapıldı , hayvancılıkta şu gelişme oldu. Ayçiçek. fındık . buğday . Türkliye tarım için çok önemli bir konumda. Tamam sanayide, turizmde , teknolojide de ilerleyelim.. Fakat tarım olmazsa ilerleme her zaman eksik kalacak. Para politikaları ile ülkenin gelişeceğini düşünmek sadece yanılgı.
DİĞER MAKALELER