GÜNCEL

Sosyal medya yasası maddelerinde neler var? Sosyal medya düzenlemesi neleri içeriyor?

Tarih
22 Temmuz 2020
İzlenme
173 Kişi
Sosyal medya yasası maddelerinde neler var? Sosyal medya düzenlemesi neleri içeriyor?

Haftalardır tartışma konusu olan sosyal medya düzenlemesi hazır. AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı teklif Meclis'e sunuldu.

Düzenlemeye ilişkin bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, amaçlarının asla engellemek ya da kapatmak olmadığını belirtti.

Peki, meclise sunulan sosyal medya düzenlemesi neleri içeriyor? Sosyal medya yasasının maddeleri neler?

SOSYAL MEDYA YASASININ MADDELERİ NELER?

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin sosyal medya düzenlemesine ilişkin 'sosyal medya eğer yeni bir hayat alanı ise özel hayatta zarar gören konularla muhakkak bir yaptırım olması gerekiyor. Bizim birinci önceliğimiz asla bu sosyal ağ sağlayıcılarının kapanması değil. Hayatımızdaki yerinin farkındayız. Ne kadar çok kullanımda olduğunun farkındayız. Ama bu manada özgürlüklerle, hak ve hukuk arasında bir denge kurmaya çalışırken, kademelendirilmiş bir yaptırım silsilesi var. Sosyal medyadaki hakarete, küfre, bu medya aracılığıyla yapılan tacizlere son vermeyi hedefliyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayının başında, sosyal medya mecralarını kontrol eden küresel firmaların Batılı ülkelerdeki temsilcilikleriyle içerikle ilgili her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstlendiğinin ama Türkiye'nin de aralarında olduğu bazı ülkelerde bu sorumluluktan ısrarla kaçındığının altını çizmişti.

 (NTV)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER