GÜNCEL

Skandal iadede FETÖ parmağı mı?

Tarih
09 Şubat 2019
İzlenme
706 Kişi
Skandal iadede FETÖ parmağı mı?

Atatürk Havalimanı’ndan 16 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yapmak isterken, havaalanı polisi tarafından kelepçelenerek ülkesi Mısır’a gönderilen idam mahkûmu Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein’in yaşadıkları kamuoyunda infiale yol açmıştı. Skandalın arkasında FETÖ parmağı olduğuna yönelik bulgular, olayın boyutunu değiştirdi. Olayla ilgili sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan polislerin şikâyeti üzerine, Hussein’in ters kelepçeyle uçak koltuğuna bağlanmış fotoğrafını sosyal medyada paylaşan havayolu çalışanı M.E.Ç’nin önce gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanması, bir gün sonra ise aynı mahkeme tarafından tahliye edilmesi FETÖ şüphesini güçlendirdi. Terör örgütünün, darbeci Sisi yönetimindeki Mısır’da çok güçlü olması da kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

AV. Alparslan Bilindik: FETÖ entrikaları

Türk Hukuk Enstitüsü İstanbul İl Başkanı Avukat Fethi Ahmet Alparslan, skandal iade olayının gelişim sürecine bakıldığında FETÖ şüphesinin akıllara geldiğini belirterek, “Bilindiği gibi FETÖ denilen ihanet şebekesi, uzun yıllardır Mısır’da yer edinmiş, Abdülfettah Es Sisi’nin darbeyle yönetimi ele geçirmesinin ardından bu ülkedeki gücünü daha da artırmıştır. Yaşadığımız olay da bilindik FETÖ entrikalarını akıllara getiriyor. Bu yüzden soruşturma sürecinde terör örgütünün mercek altına alınmasında yarar olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Skandal iadede FETÖ parmağı mı?

AV. Doğan: FETÖ emareleri görülüyor

İdam mahkûmu Hussein’in ters kelepçeyle uçak koltuğuna bağlanmış fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak duyarlılık sergileyen havayolu çalışanının tutuklanıp serbest bırakılmasını Akit’e değerlendiren Avukat Muhammet Doğan ise “Olayın gelişimine bakıldığında, FETÖ emareleri görülüyor. Bu skandalın altından da FETÖ çıkarsa şaşırmam” dedi.

İnfiale yol açmıştı

Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesi olan ve darbeci Sisi tarafından yönetilen Mısır’da idam cezasına çarptırılan Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein, 16 Ocak’ta Atatürk Havalimanı’ndan kelepçelenerek ülkesine gönderilmişti. M.E.Ç isimli havaalanı çalışanının çektiği iddia edilen ters kelepçeli fotoğraf, tepkiyi büyütürken, Hussein’in kelepçelenerek Mısır’a iade edilmesine öfkelenen binlerce kişi, yetkilileri eleştiri yağmuruna tutmuştu. Sisi yanlısı bazı gruplar ise memnuniyetlerini ifade ederek, Ahmed Hussein’in iadesini “Sisi hükümeti ile Türkiye arasında bir yakınlaşma işareti” olarak değerlendirmişti.(YeniAkit)

 

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ismail

    09 Şubat 2019
    0 0
    Sadece bir köyden şu an görevde olan 30 civarında fetocu hakim ve savcı var. Hepsi görevde hiç birine dokunulamadi
  • hafiz abdulkadir

    09 Şubat 2019
    0 0
    su pi.........fetöcüler hala aktif yargida poliste devletin acil bu olaylara el atmasi gerek
  • husrit dilaver

    09 Şubat 2019
    0 0
    BİLİNDİK FETÖ NUMARALARI demekle türkiyenin bu çete karsısında yaptığı basit numaralarda bile ezildiğini görüyoruz demek. KENDİMİZİ BİLDİK FETO NUMARALAR DİYE AVUTALIM. 0 GENÇ TE MISIRDA ASILSIN.ONUN AHI DA BİZİM ÜLKENİN İDARECİLERİNİN ÜSTÜNDE OLSUN.
  • hursit dilaver

    09 Şubat 2019
    0 0
    mısır neresi ile bize guluy0r ki.. hele sisi, şaşırmıştır da , inananamış. fetöye s0rmuş. fetö de namaz arasında selam vermeden sisinin telef0nuna gulmuş.sisi de anlamış ki, 0 da gulmeye başlamış.turkiyeye ve ÖZELLİKLE TAYYİP BEYE BU G0L NASIL ATILDI BE.DİKKAT EDİN BİZİM EZİK AKP MEDYASINDA TIK Y0K. ULAN NE 0LUY0R DİYE BİR MANŞET ATIN . k0rkarak kuçuk bir kelepçeli f0t0 0 kadar. ELİN H0LLANDALISINI GÖNDERDİNİZ DE B0NCUK MU K0NDURDULAR.. yazıklar 0lsun
  • hursit dilaver

    09 Şubat 2019
    0 0
    2. b0raltan köprusu 0layı da AKPye nasip 0ldu.0 p0lisler hiç merak etmeyin 10-15 gun s0nra göreve NAKLEN VE TERFİAN iade edilecek. mısırlı genç 4 ay işkence ve s0nunda idam ya da şu gazeteci gibi canlı canlı kesilip d0ğranacak. HATTA CESET PARÇALARINI DA TURKİYEYE GÖNDEREBİLİRLER K0Lİ İLE..BİZİM HARİCİYE HALA GAZETECİ PEŞİNDE,SEN ÖNCE GÖNDERDİĞİN GENCİ S0RGULA BAKALIM.bari turkiyede bir tinerciye bıçaklattırıp öldureydiniz be. lanet 0lsun.
  • İsa

    09 Şubat 2019
    0 0
    Türkiye'yi kim yönetiyor?
DİĞER MAKALELER