SİYASET

Sezai Temelli Amerika'nın Sesi VOA Türkçe'ye konuştu!

Tarih
26 Ekim 2019
İzlenme
319 Kişi
Sezai Temelli Amerika'nın Sesi VOA Türkçe'ye konuştu!

Kayyım atamaları ve tutuklamalar üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) boykot eden eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'de eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a geldi.

VOA Türkçe'ye konuşan Sezai Temelli, seçimlerde kol kola girdikleri CHP'ye verdikleri destekten pişman olmadıklarını ve desteklerinin stratejik olduğunu söyledi.

"CHP yeterince ders çıkarmadı"

sezai temelli kılıçdaroğlu ile ilgili görsel sonucuTemelli, gelecekte destek verip vermeyecekleri sorusunaysa, "Biz CHP'yle bir ittifak yapıp, CHP adayı kazansın diye bir pozisyon almadık. Millet İttifakı içinde yer almış bir parti değiliz. Biz AKP-MHP faşizmine karşı bunun stratejik taktiği neyi gerektiriyorsa, onu uygulayıp mücadele ettik. CHP, bundan kendine düşen hesabı, dersi yeterince çıkarmamış olabilir. Umarım gelecekte çıkarır. Ama şunu çok net söylüyorum; herkes bu konuda çok rahat olsun. Türkiye siyasetini HDP belirler. Türkiye siyasetinde aritmetik değil, başkan, milletvekili sayısı değil, Türkiye siyasetinin yörüngesinin belirlenmesi önemlidir. Bunu belirleyen güç HDP'dir. Kürt halkının mücadelesidir. Önümüzdeki döneme dair konuşabilmemiz için diğer bütün yapıların nasıl pozisyon alacağını görmemiz lazım. Bu strateji başarılı olmuştur. Bu strateji sayesinde belediye başkanlıklarının el değiştirmesi olarak meseleyi değerlendirerek bir alana sıkıştırmak hatalı olur. Bugün iktidarın beka sorunu bütün çıplaklığıyla ortadadır, iktidar tutunamamaktadır. Şiddetin ve baskının nedeni budur. Bu artık iktidar için son perdedir, bu iktidardan bu ülke kurtulmalıdır. 'Faşizmi yıkacağız, Türkiye'yi demokratikleştireceğiz' dedik. Şimdi düne göre Türkiye'de demokratikleşme umudu daha da yükselmiştir" yanıtını verdi. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER