GÜNCEL

Sen de mi Fatih Erbakan! O boş iddiaya bel bağladı

Tarih
13 Eylül 2022
İzlenme
1999 Kişi
Sen de mi Fatih Erbakan! O boş iddiaya bel bağladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı'nın diline pelesenk ettiği bir iddiaya bel bağlayarak "İktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Çünkü dükkanı döndüremiyorlar. Bu yüzden diyorum ki kasımda erken seçim yapabilirler" görüşünü savundu.

 

 

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanlığı'nın önceki gün yapılan olağan kongresine katıldı. Erbakan, kongrede şu iddiaları dile getirdi:

"Kaynak lazım olduğu zaman borç al, o borcun faizini zamla vergiyle millete ödet. Devletin ve milletin varlıklarını sata sata borcu öde. Böyle yapa yapa şimdi deniz bitti. Merkez Bankası'nın rezervi eksi 62 milyar dolara kadar düştü. Dış borç ödeyecek döviz yok. Bir senede geri ödenmesi gereken dış borç 180 milyar doları buluyor. Dış ticaret açığı 100 milyar dolar… Yani bir senede 280 milyar dolar bulmaları lazım. Neredeyse her gün 1 milyar dolar eder bu. Ancak bulunamıyor. Çünkü ülke olarak kredibilitemiz kalmamış. Swap anlaşmaları peşinde koşuyorlar. Katar'ın, Suudi Arabistan'ın peşinde koşuyorlar. Yani borcu borçla kapatma peşindeler. Sayın Cumhurbaşkanı, iki gün önce bunu itiraf etti; 'Sağ olsun, dostlarımızdan aldığımız borçlarla Merkez Bankası'nı rahata çıkaracağız' diyor. İktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Çünkü dükkanı döndüremiyorlar. Bu yüzden diyorum ki kasımda erken seçim yapabilirler."

 

(Yeni Akit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • kulo

    14 Eylül 2022
    2 0
    ulan at da biraz usturuplu at be mübarek. hangi mideden hangi işkembeden buluyosunuz bu bilgileri. memleketin hali bu kadar kötü, o kadar batık bir dükkanız ama bi sürü masa, bi sürü şebeke üstüne bi de sen bir araya gelip bu batık dükkanı almaya çalışıyorsunuz öyle mi, hem de çok acil, hemen. Devir için haziranı bekleyemeyiz kasımda alalım batmış dükkanı da biz de kâr edelim diyorsunuz. De get bi... yerseniz papaz eriği yani...
DİĞER MAKALELER