GÜNCEL

Rus bankaları SWIFT sisteminden kaldırılıyor! 'Rus Merkez Bankası'nı felç edeceğiz'

Tarih
27 Şubat 2022
İzlenme
340 Kişi
Rus bankaları SWIFT sisteminden kaldırılıyor! 'Rus Merkez Bankası'nı felç edeceğiz'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası planlanan ekonomik yaptırımlara Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılmasının eklenip eklenmeyeceği konuşuluyordu.

Konuyla ilgili açıklama, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den geldi.

RUS BANKALARI SWIFT SİSTEMİNDEN ÇIKARILDI

Von Der Leyen, ABD ve Avrupa Birliği'nin aldığı kararla, belirlenen Rus bankalarının SWIFT küresel bankalar arası mesajlaşma sisteminden kaldırılacağını açıkladı.

"RUS MERKEZ BANKASINI FELÇ EDECEĞİZ"

Rus oligarkların finansal varlıklarını AB piyasalarında kullanmalarını yasaklamak için çalışacaklarını bildiren Von der Leyen, "Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz. Bu, işlemlerini donduracak, varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecektir." ifadelerini kullandı.

VARLIKLI RUSLARIN "ALTIN PASAPORTLARI" İPTAL

Ukrayna'daki savaşa ve Rus hükümetinin zararlı faaliyetlerine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara karşı tedbirler alınacağına işaret edilen açıklamada, varlıklı Rusların "altın pasaport" gibi imkanlardan faydalanarak finansal sistemlere erişimlerinin önleneceği kaydedildi.

Açıklamada, gelecek hafta, finansal yaptırımların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacak bir "transatlantik görev gücü" başlatılacağına işaret edildi.

MAL VARLIKLARI DONDURULACAK

Rus hükümetine yakın yetkililer ve elitlerin yanı sıra ailelerine yönelik mal varlığı dondurma gibi yeni yaptırımlar da uygulanacağına dikkat çekilen açıklamada, diğer ülkelerle görüşmelerde bulunarak bu kişilerin varlıklarını gizlemelerinin engelleneceği kaydedildi.

Açıklamada, dezenformasyona ve diğer hibrit savaş biçimlerine karşı da çeşitli tedbirler alınacağı ve bu konuda iş birliğinin artırılacağı belirtildi.

Ukrayna halkının yanında olunduğu anımsatılan açıklamada, "Rusya'ya karşı Ukrayna'ya yönelik saldırısının hesabını sormak için daha fazla önlem almaya hazırız." ifadesi kullanıldı.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER