GÜNCEL

RTÜK üyesinden Fatih Portakal açıklaması

Tarih
11 Şubat 2019
İzlenme
545 Kişi
RTÜK üyesinden Fatih Portakal açıklaması

RTÜK’ün, Fatih Portakal’ın “Hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden” sözleri nedeniyle Fox TV’ye verdiği ağır ceza gündemdeki yerini koruyor. Karara karşı muhalefet şerhi yazan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Portakal’ın sunduğu haberde “halkı haklı ve yasal talepleri için sokağa çağırmak bir yana ki bu bir suç değildir, tam tersine ‘çıkmayın, çıkarsanız başınıza bunlar gelir’ şeklinde bir uyarı” olduğunu belirtti.

Portakal’ın Fransa’daki “Sarı Yelekler” eylemine ilişkin haberin ardından yaptığı yorum nedeniyle Fox TV’ye 3 yayın durdurma cezası ve 1 milyon 76 bin 337 lira idari para cezası kesilmişti. Ağır ceza kararına, Taşcı karşı oy yazısı ekledi.

ilhan taşçı rtük ile ilgili görsel sonucuYetkili makamların, zorunlu olmadıkça, ifadenin açıklanmasını yayılmasını yasaklamaması gerektiğini ifade eden Taşcı, “Sunucu, barışçıl protesto yapmanın şu an ülkemizde mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların ciddi bir engelleme ile karşı karşıya kalacağını, bu tür protesto hakkını kullanabilecek insanların korku ve endişe duyduğunu (kötü muamele, dayak yeme, gözaltı ve başım derde girer endişeleri); ayrıca bireysel ve toplumsal muhalefetin baskı altına alınmaya ve yıldırılmaya çalışıldığını ifade etmiştir” dedi. 

Taşcı, “Haberde halkı haklı ve yasal talepleri için sokağa çağırmak bir yana ki bu bir suç değildir, tam tersine ‘çıkmayın, çıkarsanız başınıza bunlar gelir’ şeklinde bir uyarı vardır” ifadelerini kullandı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    11 Şubat 2019
    1 0
    70li yıllarda TRTde allah demek yasaktı. illa da tanrı diyeceksiniz.şaşmayın, bana TRTde seslendire yapan bir arkadaşım söylemişti. böyle laik bunlar.tanrı da allahı kasdettiğinden onu da yasaklayıp, zeus falan da derlerdi. AMA TRTDE İLK TOKATI İSMAİL CEM ATTI. SABAHLARI TEKKE MÜZİĞİ ÇALDIRIYORDU.hacdan naklen yayın da ona nasip oldu. BAKIN HALA NAKLEN YAYIN YOK. DEMEK İLLA BİR CHPLİNİN OLURU GEREKİYOR. yarın hilafet gelecekse kesinlikle bir CHPliden onay alacaklardır demek.
  • hursit dilaver

    11 Şubat 2019
    1 0
    RTÜK yönetiminde CHPli üyenin ne işi var.her idari kuruluşa illa da bir CHPli atamak zorundamısınız. sanki cumhuriyet müfettişi.cumhuriyeti koruyacak.laikliği kontrol edecEk. allah dİyen varsa,tanrı demediği için ceza verdirecek. diger üyeler de her defasında acep bu CHP ne der, bizi gider da ataya şikayet eder mi diye korka korka iş yapacak.yani OSMANLICADAN,KURANDAN GELEN HALK DİLİNDEN GELEN KELİMELERE SIRF İSLAM VE OSMANLI KİN VE NEFRETİ İLE YASAKLAMAYA DEVAM.
  • Tespit

    11 Şubat 2019
    2 0
    Soru: Bu zat, devletin kurumunda çalışıp, bizim vergilerimizden maaş almaya devam edecek mi?
DİĞER MAKALELER