GÜNCEL

Reuters, Sözcü'yü bile çıldırttı! 'Tayyip Erdoğan'ı savunurum'

Tarih
27 Aralık 2022
İzlenme
1532 Kişi
Reuters, Sözcü'yü bile çıldırttı! 'Tayyip Erdoğan'ı savunurum'

Reuters'ın 'Erdoğan düşmanı gazeteci' ilanı Sözcü gazetesini bile çileden çıkardı. Sözcü yazarı Necati Doğru, ilan için "Beni bile Tayyip Erdoğan'ı savunmaya vidalar." dedi.

 

 

 

Uluslararası haber ajansı Thomson Reuters’ın yayımladığı “Büro Şef Yardımcılığı” iş ilanında “Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var.” ifadeleriyle 'tetikçi gazeteci' aradığını duyurmuştu. 

"SATILMIŞ REUTERS..."

Skandala, Başkan Erdoğan karşıtlığıyla bilinen Sözcü gazetesi bile sessiz kalamadı. Sözcü gazetesi köşe yazarı Necati Doğru, yazısında Reuters'ın 'tetikçi' ilanını ele aldı. Reuters'ın 2008 yılında Kanada merkezli Thomson şirketine satılmasına atıf yapılan yazıya "Satılmış Reuters gazeteci arıyor" başlığı verilmesi dikkat çekti.

Bu ilanın detaylarını inceleyen Sözcü yazarı Doğru, "Açıkça düşmanlık. Peşin hükümlü, taraflı gazeteci arıyor." ifadelerini kullandı.

Köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Günahım kadar sevmiyorum o da beni sevmiyor" diyen Necati Doğru, "Reuters'ın açıkça Türkiye'ye düşmanlık yapacak; peşin hükümlü, vurma gazetecisi araması beni bile Tayyip Erdoğan'ı savunmaya vidalar." sözlerini sarf etti. 

ABONELİĞİMİZİ İPTAL EDELİM!

Sözcü yazarı Necati Doğru, gazetesinin Reuters abonmanlığını iptal etmesi gerektiğini de söyledi. Doğru, "Reuters'in lekesi var. Satılmış gazeteci oldu. Genel Yayın Müdürümüzü arayacağım, Reuters ile 'abone' bağlantımız varsa, kesebilir miyiz diye rica edeceğim" dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER