GÜNCEL

Nihal Olçok: Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede bu kadar etkisiz olması benim için hayal kırıklığıdır

Tarih
22 Kasım 2019
İzlenme
8907 Kişi
Nihal Olçok: Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede bu kadar etkisiz olması benim için hayal kırıklığıdır

Darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, FETÖ ile samimi bir şekilde mücadele edilmediği görüşünü dile getirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da eleştiriler getirdi.

Babıali TV’de Suat Toktaş’ın sunduğu Babıali Yokuşu programına konuk olan Nihal Olçok, AK Parti hükümetinin FETÖ ile mücadelede samimi olmadığını söyledi. Olçok, “Erdoğan’ın tek sözüyle ölüme giden milyonlar varken, ben de milyonlar için ölebilen bir başkan beklerdim. FETÖ ile mücadelede bu kadar etkisiz olması benim için hayal kırıklığıdır. Daha güçlüsünü beklerdim. Erdoğan ile karşılaştığımda şunu söyledim, sizin için ölecek Abdullahlar istiyorsanız arkanızda oturttuklarınıza dikkat edin. Onlar sizin için ölmez. Erdoğan’ın güvenlik paranoyası Abdülhamid’den daha kötü. Sürekli Emine Hanım ile birlikte” dedi.

Kimseyi eleştirmediğini söyleyen Olçok, “Ben orduyu eleştiremiyorum. Darbeci askere müdahale etmeyen polisi de eleştiremiyorum, Nihal Olçok olarak hükümete de laf söyleyemiyorum. Pardon da devlet mi beni korumak için var yoksa ben mi devleti korumak için varım? FETÖ aileleri bile mağdur oldu. Benim kabahatim Abdullah’ı doğurmak mıydı?” diye konuştu.

“Uçursana havaya köprüyü”

nihal olçok ile ilgili görsel sonucu15 Temmuz’da darbe girişimine katıla askerlere müdahalede geç kalındığını söyleyen Olçok, “Sabahın 6’sında hala şehit haberi geliyordu. Bu kadar saat müdahale edilmemesi, bu acziyet beni korkutuyor. Köprüde bir sürü insan öldü. Erol öldü, Abdullah öldü. Uçursana havaya köprüyü. Neden izin veriyorsun ateş etmelerine” ifadelerini kullandı.

“FETÖ borsası var, rapor borsası var, yargı borsası var…”

FETÖ’ye mensup olduğu iddia edilen kişilerin çeşitli şekillerde aklandığını söyleyen Olçok, “FETÖ’nün direkt içinde olan, orada görevli bir sürü insan para karşılığında davalarda aklandı. Bu ülkede insanlar nasıl hukuka güvenecek? Bu ülkede FETÖ borsası var, rapor borsası var yargı borsası var” diyerek görüşünü dile getirdi.

Darbe teşebbüsü sırasında yaralanan kişilere devletin gerekli yardımı yapmadığını söyleyen Olçok, şu ifadeleri kullandı:

Sivil gaziler terör gazileri gibi yardım almıyor. 15 Temmuz gazilerine verilmek üzere yüksek bir meblağ toplandı. Daha önce 2013’te ve 2004’te de para toplanmış. Bu paralar belirli vakıflara dağıtılmış. Ancak daha önce dağıtılmadığı için şimdi dağıtılırsa diğer aileler de ister diye dağıtılmadığı söyleniyor. Bu kurulan vakfın amacı ne? Sağlık sigortası deniliyor benim zaten sigortam var. Çocukları okutulacak deniyor. Çocuğu olmayan ne yapacak? (İndependentTurkish)nihal olçok ile ilgili görsel sonucu


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Atilla

    24 Kasım 2019
    3 0
    Nasıl bir millet olduk kardeşim, Ya vatan haini yapıyoruz muhatabımızı ya da kahraman. Bir insan güzel şeyler yapabildiği gibi kötü şeyler de yapabilir. Nihal hanımın tepkileri ve eleştirileri hoşuna gitmedi diye hain mi ilan edeceksin Korkarım bu mantık memleketi zaafa uğratır
  • Abcd

    23 Kasım 2019
    6 0
    Köprüyü yıksaydın ya!.. Hanımefendinin psikolojisi gerçekten çok bozulmuş. Eşini ve çocuğunu kaybetmiş bir hanım olarak insan sabır ve metanet dilemekten başka bir şey diyemiyor.
  • Fikret

    23 Kasım 2019
    22 4
    Rahmetli Erol Olçok farkında olmadan koynunda yılan beslemiş.
  • Reis

    23 Kasım 2019
    22 4
    Devletin en başında ki Erdoğanı eleştiyorsun ya daha ne mızmızlanıyorsun
  • Jeolog73

    22 Kasım 2019
    12 2
    CHP nşn peşine takılıp reisi eleltşrmekle fetö şke mücadele olmaz anncak fetö nün arka bahçesi olan chp niin değirmen nin su taşırsın.nihal hanım önce 31 marttan öncr chp yi destekleyen tweetlerin hesabını versin.chp peşine takılmakla hem şehşt oğlunun hem de şehit kocasının kemikler ini sızlattı.
  • muhtar

    22 Kasım 2019
    42 6
    Buyurmuş ki tek suçum Abdullah Tayyibi doğurmakmıydı? Sanırım farkında değil. Ablacım senin tek vsfın Abdullah Tayyibi doğurmak ve Erol ağbeyin eski eşi olmak dışında ne tıtrin varki itibar bekliyorsun.Sen onların emaneti olduğun için itibar görüyorsun hakettiğin için değil.
  • Hakkı

    22 Kasım 2019
    36 9
    Apla gündem olmak için başka yol bul.
DİĞER MAKALELER