EKONOMİ

Necmettin Batırel'den emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili olay çıkış: Helal olsun Erdoğan'a

Tarih
18 Ocak 2024
İzlenme
303 Kişi
Necmettin Batırel'den emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili olay çıkış: Helal olsun Erdoğan'a

TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.

Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları çalışma yürüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekilere yapılacak ek zam oranı ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." şeklinde konuştu.

Foto - Necmettin Batırel'den emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili olay çıkış: Helal olsun Erdoğan'aCumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Konuyla ilgili konuşan ekonomist Necmettin Batırel çarpıcı bir yorumda bulundu.

Necmettin Batırel yaptığı açıklamada, "Helal olsun Erdoğan'a, 2020 yılında 1500 lira olan en düşük emekli maaşını 3 yıl sonunda 6.7 kat artırarak 10 bin liraya çıkardı. 2024 Temmuz ayında memur ve emekli maaş artışları eşitlenecek, defter kapanacak" dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER