GÜNCEL

Muharrem Sarıkaya’nın tokat attığı gazeteci: 'Ankara'ya gel sana yemek ısmarlayayım' dedi

Tarih
20 Aralık 2021
İzlenme
971 Kişi
Muharrem Sarıkaya’nın tokat attığı gazeteci: 'Ankara'ya gel sana yemek ısmarlayayım' dedi

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, yanın öncesinde ses sorunu ile uğraşan İHA muhabirine tokat attığı görüntüler ortaya çıktı.

Sputnik’ten Ali Çağatay'la Seyir Hali programına konuk olan gazeteci Demir, Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve “Özür dilerim, gel sana bir yemek ısmarlayayım” dediğini ifade etti.

“Daha da saçmalamaması için telefonu kapattım” diyen Demir, kendisine verilen destek dolayısıyla üzüntüsünün biraz da olsa hafiflediğini belirtti.

Demir, özetle şunları söyledi:

"Keşke böyle bir olay yaşanmasıydı, keşke böyle bilinmeseydim. Keşke orada haksız olsaydık, o sorunu çıkaran biz olsaydı. Ve bu adamın o kızması haklı olsaydı, o yediğim tokadı sineye çekebilseydim. Ama suçsuz olmak… Bu zorumuza gitti."

Demir, Çağatay'ın Cuma günü yaşanan olayın İHA tarafından bir süre gizlemesi konusunda da şu yorumu yaptı:

"Ben yayınlanmasını istemiyordum. Böyle bir şeyin yayılmasını istemedim. Ailem görsün istemedim. Nasıl olduysa bir şekilde birileri paylaşmış."
HABERTÜRK'TE SARIKAYA YOK

Muharrem Sarıkaya, hafta içi her gün Habertürk ekranında Duygu Kaya ile Gün Başlıyor isimli programı sunuyordu. Programda bugün Sarıkaya yer almadı.

KANAL ÖNÜNDE PROTESTO VAR

Gazeteciler bugün İstanbul Taksim'de bulunan Habertük binası önünde protesto eylemi gerçekleştirecek.

DİSK Basın-İş'ten de konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Basın emekçisi Ahmet Demir'e atılan tokadı suratında hisseden herkese bir çağrımız var: Hepinizi, meslektaşımızın yanında olmak ve sorumlulardan hesap sormak için Beyoğlu'ndaki Habertürk binası önüne davet ediyoruz. 20 Aralık Pazartesi, 18.30 Habertürk Genel Merkezi."

SARIKAYA ÖZÜR DİLEDİ

Görüntülerin kamuoyuna yansıması ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem Sarıkaya, “Bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum” dedi ve özür diledi.

Sarıkaya’nın açıklama şöyle:

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim.

Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"

FATMA ŞAHİN’DEN 'AÇIKLAMA'

Sarıkaya’nın açıklamasının ardından, olay anında tepkisiz kalmasıyla dikkat çeken Ak Partili Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de açıklama yaparak, “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” dedi.

 

(BirGün)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER