GÜNCEL

Muharrem İnce'den Ayasofya açıklaması

Tarih
11 Temmuz 2020
İzlenme
2848 Kişi
Muharrem İnce'den Ayasofya açıklaması

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnceAyasofya'nın Danıştay kararıyla tekrar cami kimliğine kavuşturulmasına ilişkin, 'davet olursa Ayasofya'daki ilk namaza gidebileceğini' söyledi. İnce, söz konusu kararın Türkiye'ye ait olduğunu belirterek 'egemenlik hakkı' vurgusu yaptı.

İnce'nin açıklamalarını Saymaz aktardı

Halk TV‘de canlı yayınlanan bir programa İsmail Saymaz'ın telefonu üzerinden bağlanan İnce, Ayasofya'nın tekrar camiye çevrilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saymaz, sesinin yayına verilmesini kabul etmeyen İnce'nin açıklamalarını dinleyerek şöyle aktardı:

"Orası bizim mülkümüzdür"

"Ayasofya’nın tapusu bize aittir, orası bizim mülkümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Yunanistan, Rusya, ABD Dışişleri Bakanlığı buna karar veremez. Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir. Biz karar veririz. Ülkemizi yönetenler ve mahkemelerimiz buna karar vermişse biz uyarız.

"Davet olursa namaza giderim"

Bu sözlerin ardından İnce, “Ayasofya’ya namaza gidecek misiniz?” sorusu üzerine, “O gün protokol olmaz; ama özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim." yanıtını verdi.

 

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Muavenet

    11 Temmuz 2020
    1 0
    Hayret, şaşırdım. Doğrusu hiç beklemiyordum böyle bir açıklamayı Chp'den. Aslında durmaları gereken nokta bu. Milli çıkarlarda tek ses olabilmek. "Davet olursa icabet ederim" demiş. Ezan davettir Muharrem İnce. Senin gibi 15 yaşından beri her gün Cuma Namazı kılan biri bunu bilmeli.
  • Espiyeliugur

    11 Temmuz 2020
    3 0
    Sayın ince ayasofyadan ezan sesi duyduğunda hiç geç kalmadan buyur seni yöneticiler davet edecek diye bekleme 👍👍
  • Şerif çelik

    11 Temmuz 2020
    2 0
    Ezanla tüm müslümanlar davetlidir Muharrem öncede isterse ezan davetinebuyar Ayasofya gider namazını kılar.
  • Şerif KORKMAZ

    11 Temmuz 2020
    1 0
    Orası cami artık muharrem bey.....aslına rucu etmiştir....müzeyyen bilet alarak giriyordunuz,şimdi girmenin bedeli abdestli olmak...alacaksın abdestini gideceksin...davet neyin nesi...zaten mülkün yegane maliki her g7n beş defa davet ediyor....
DİĞER MAKALELER