SİYASET

Meral Akşener'in af yasası iddiaları asılsız çıktı

Tarih
20 Nisan 2020
İzlenme
2777 Kişi
Meral Akşener'in af yasası iddiaları asılsız çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in af yasasından kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismarı suçlarından hükümlü olanlarında faydalanacağı yönünde yaptığı açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı'nın ortak kararıyla geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve yürürlüğe giren infaz düzenlemesine ilişkin yalan iddialar, muhalif siyasiler tarafından ortaya atılmaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen infaz yasasının kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismar suçlarını da kapsadığını iddia etmişti. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde Akşener'in iddialarının gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek düzenlemeden muaf tutulan suçları sıraladı.

"Akşener'in tüm iddiaları asılsız çıktı"Akşener İstanbul ve Ankara'ya 3'er maaşını bağışladı - Sputnik Türkiye

Kaplan yazısında, ''İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in yasaya dair tüm eleştirileri ise asılsız çıktı. Mesela öncelikle kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismarı suçlarını işleyenlerin serbest kalacağını iddia etti. Bırakın Cumhur İttifakı'nı, CHP'li milletvekili Zeynel Emre bile 'çocukların cinsel istismarının affına' ilişkin herhangi bir teklifin değil Meclis'e, Adalet Komisyonu'na dahi getirilmediğini açıklamak zorunda kaldı.'' ifadelerini kullandı.

Cinsel istismar taciz ve şiddet kapsam dışı

Akşener'in geçtiğimiz günlerde hunharca öldürülen AK Parti Rize Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala'nın katilinin bu yasa sayesinde 9 sene içinde serbest kalacağını iddia ettiğini hatırlatan Kaplan, ''Bu iddia da asılsızdı. Zira Pala'nın katilinin yargılanacağı canavarca hisle adam öldürme suçunun cezasına dair İnfaz Yasası'nda hiçbir değişiklik yapılmamıştı. Zaten İnfaz Yasası'nda çocuk cinsel istismarı, cinsel taciz ve istismar, kadına karşı şiddet ve benzeri suçlarda da hiçbir şartlı salıverilme koşulu yer almıyordu.'' dedi.

Meral Akşener Ekrem Dumanlı'nın karşısında el pençe divan durmuş ...

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • mahoni

    22 Nisan 2020
    0 0
    ahh ülkem ah bak fetonun emir subayını dinlerken el pence duran emireri meral görünümlü bu ülkeyi yönetmeye kalkıyor kimin emrini kime verecek maazaallah bunların eline gecerse vallahi de billahide tek parti chp dönemini ararsınız uyanın uyanın elinizdeki nimetin degerini bilin ırak dan libya dan suriyeden eksigiz yok fazlanız var ders ibret alın
DİĞER MAKALELER