SİYASET

Meral Akşener'den Gezi açıklaması

Tarih
21 Şubat 2020
İzlenme
1247 Kişi
Meral Akşener'den Gezi açıklaması

CHP ile kol kola girerek eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi temsilcisi HDP ile işbirliği yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gezi Kalkışması'nda verilen skandal kararla ilgili yaptığı değerlendirme şaşırtmadı. Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, Gezi ile ilgili “Cumhurbaşkanı konuşuyor sert bir şekilde, başka savcılar başka hakimler de o kararı yok hükmünde kabul ediyor” ifadelerini kullandı.

gezi kalkışması ile ilgili görsel sonucuMeral Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Gezi bir toplumsal itirazdı doğrusu ve eğrisiyle yaşandı ve bitti. Bütün bunların ben, gündem değiştirmek ve sizin gerçek gündeminizi örtmen üzere hükümet tarafından ısıtılıp ısıtılıp ortaya koyulan bir tavır olarak görüyorum. Yalnız vahim bir durum var, bir mahkeme tahliye ediyor, berat veriyor ya da takipsizlik veriyor. Birden bir şey oluyor, Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor sert bir şekilde, başka savcılar başka hakimler de o kararı yok hükmünde kabul ediyor. Hukuk kavramının özelliği rızadır, razılık kavramıdır. Sanıklar, tutukluların isimlerinden bağımsız vicdan demektir, birine başka birine başka bir hukuk uygulanırsa, bu insanları üstü üste koyarsanız o insanların bu ülkeye, hakimine, savcısına güveni kalmaz. İki konu beka meselesidir biri genç insanların ülkesine olan güveninin ortadan kalkması, bir diğeri de hukuka olan inancın güvencin ortadan kalkmasıdır. Bu tür zig zağlı davranışları doğru bulmuyoruz. Hukuk tektir, adalet tektir suçlu olan cezasını alır suçsuz olan berat eder.”

gezi kalkışması ile ilgili görsel sonucuSanıklar beraat etti

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı.

İçlerinde Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER