SİYASET

Mansur Yavaş'tan iddialı çıkış

Tarih
19 Mart 2019
İzlenme
717 Kişi
Mansur Yavaş'tan iddialı çıkış

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, Oda TV'den Mert Taşçılar'ın sorularını yanıtladı.

Taşçılar'ın devamında yönelttiği sorular ve Yavaş'ın bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

- Rakibiniz Mehmet Özhaseki, belediyenin gelirini 350 milyon lira, giderinin ise 450 milyon lira olduğunu söyleyerek projelerinizin maliyetli olduğunu vurguladı?

Şöyle söyleyeyim. Herkesin bir yoğurt yeme şekli var. O hale geldiler ki kibirden her şeyi kendileri yapıyor başkası anlamazmış gibi. Belediyenin imkanları çok fazla. Biz birilerine rant dağıtmak yerine bütün rant gelirlerini belediyeye çevireceğiz. Rakip böyle eleştiriyor ama biz onların çılgın projelerini de gördük. Halkın parasını toprağa gömdüler. Hiç karşılığı yok niye yapıldığı belli değil sadece 1 kişinin verdiği kararlar. Bizim çılgın projemiz yok.

- Ülkücü geçmişinizden dolayı MHP'lileri anlayabiliriz ama AKP'liler size neden oy versin?

Şimdi AK Parti'de Demirel'in dediği gibi mutfaktan şikayetçi. Özhaseki de Ankara'da tutmadı. Yani bir insan ortaya bir aday çıkardığı zaman kanı kaynar. Ben ne olduğunu bilemiyorum tabi ama AK Partililerde müthiş memnuniyetsizlik var. Bunun üzerine ekonomik sıkıntılar. Geçen seçimlerde bizim mağdur edildiğimiz inancı. Bunların hepsi yan yana geldi. Bu arada tabi AK Parti'nin yıpranma süreci var. Bir de ben 2009'da her kesimden oy aldım, 2014'te her kesimden oy aldım, yine bu seçimde de herkesten oy alacağız. Bunun da sebebi nedir. Ben üsluba bağlıyorum. Mümkün olduğu kadar mesela Özhaseki ile konuşurken geçmişine bakıp "vaay FETÖ'cü sen şunu niye yaptın" daha ağzımdan kelime çıkmadı. Ama maalesef ta baştan "Zillet" sözcüğüyle karşımıza çıktılar. Biz bunun yapılmasını sindiremiyoruz. Yani bana yapılmasını istemediğim bir şey ben başkasına yapılmasını da istemiyorum. Bu nedenle aynı üslubumuzu devam ettireceğiz. Bu üslubun etkisini süreceğine inanıyorum.

- Peki gündeme dönersek. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş seçilmişse bilsin ki HDP oylarıyla seçilmiştir" sözleri iktidarın benzer eleştirileri varken sizce neden şimdi söylendi?

Bizim hakkımızda ilk adaylığımız belli olduğundan beri "Makedonyalı", "Yavaş Yavaş Devrim", "Biji Mansur Yavaş" yazıları dahil "işçi çıkaracak", "Belediyeye PKK'lıları alacak" gibi dezenformasyon sayılacak birbirinin üstüne eklenecek bir şey yaptıklarını düşünüyorum. Ankaralılar bunu görecekler. Bir söz söylendiği zaman bunu kimin işine bakmaları lazım. Şu anda AK Parti de bunu benim aleyhime kullanıyor. O zaman bunun iyi niyetli bir şey olduğu söylenemez. Tam tersine ben o komploların bir devamı olarak görüyorum. O nedenle söylenmiş bir söz olarak görüyorum. Yani gerçekten benim kazanmamı isteseydi o sözü söylemezdi. Dolayısıyla bize karşı içerisinde bir kin ve nefret olduğunu, kazanmamamızı istediği düşüncesiyle bu sözü söyledi. Gayet net söylüyorum bunu.

'YÜZDE 56'NIN ÜZERİNDE OY ALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

- Önceki açıklamalarınızda "Tarihi bir fark yiyecekler" dediniz. Rakam verebilir misiniz?

Yüzde 56'nın üzerinde oy alacağımı düşünüyorum.

- Aradaki fark ne kadar olur sizce?

10 puandan aşağıya hiçbir zaman düşmeyecek.

- AKP'den yüzde kaç oy alacağınızı düşünüyorsunuz?

Yüzde 13 civarında oy alacağımı düşünüyorum.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • umutvarol07

    20 Mart 2019
    2 1
    Ankara terörist dostu CHP ye bırakılacak kadar değersiz değildir!
  • Adil Uygur

    20 Mart 2019
    2 1
    Memleketi belli olmayan Hindi gibi ,bu şahsın da ideolojisi meçhul, bir sağcı bir solcu oluyor. 13 Rakkamı çok doğru amma sıralaması yalnış . Doğru olanı 3 / 1 Üçün bir
  • Namyelüs

    19 Mart 2019
    2 0
    Vergi kaçırdığını söyleyene AKP'den %13 cıvarında oy mu gidecek sanıyorsun?
DİĞER MAKALELER