GÜNCEL

KKTC Cumhurbaşkanı: Barış Pınarı'nda akan su değil kandır

Tarih
13 Ekim 2019
İzlenme
2157 Kişi
KKTC Cumhurbaşkanı: Barış Pınarı'nda akan su değil kandır

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Barış Pınarı Harekatı hakkında yaptığı açıklamalar tepkilere neden oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin kuzeyini fiilen bölen ve Türkiye'yi de giderek daha çok tehdit edenterör örgütü YPG'ye yönelik operasyonu, çoğu Batılı ülkelerin manidar tepkileri ve tehditlerine rağmen sürüyor.

Macaristan ve İspanya gibi Avrupalı ülkelerin desteğinin yanında, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın operasyona yönelik açıklamaları dikkat çekti.

"BARIŞ PINARI DESEK DE AKAN KANDIR"

kktc cumhurbaşkanı ile ilgili görsel sonucuAkıncı, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, operasyona açık bir destek belirtmediği gibi, Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu savundu.

Akıncı, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • 1453 Fatih

    14 Ekim 2019
    1 0
    arkadaşlar oy ile seçilmiş cumhurbaşkanı bu adam, demokrasiye saygımız olduğundan bu adama ve ona oy verenleri aynı anda kınamak lazım. oy verenlerinde ayrı tutup sadece adama yüklenmek olmaz!.. hepsi rum, yunan, ingiliz uşakları!!
  • VATANSEVER

    14 Ekim 2019
    0 0
    Bu adam galiba Rum dur Rum Türk olma ihtimali zayıf...
  • Mustafa

    13 Ekim 2019
    1 0
    Akan sular zaten hep kandı. İşte Barış pınarından berrak sular akması için sefer yapılıyor. Yaşın küçük te değil azmı aktı o bulunduğun yerde.Hazıra kondun o ayrı şey.Nankörlüğe gerek yok. Lafı düşünde söyle..Kınıyoruz.
  • hursit dilaver

    13 Ekim 2019
    0 0
    HDPliler İPlilere ne demişti.BİZİM SAYEMİZDE MECLİSTESİNİZ: aynı şekilde bu adama da,bu HERİF-İ NAŞERİFe denilmeli ki, BİZİM SAYEMİZDE ORANIN CUMBABASISIN.BİR ÜFLEME İLE İNERSİN..bunu demek lazim ama. malum biz çook büyük devletiz. böyle şeyler yakışmaz. ama bu adam da bunu bildiği için yunana,ruma,israile yavşayıp duracak.alın onu indirin bakalım.sisi ne yaptıysa aynısnı yapın. boşverin batının değerlerini. KIBRIS GİDECEK YOKSA.
  • vatandaş

    13 Ekim 2019
    0 0
    bu herifi cumhurbaşkanı yaptınız öylemi ...nasıl bi bizans kriptosu olduğu açığa çıktı....
  • Yilmaz

    13 Ekim 2019
    0 0
    Bir adam olun be,Türkiye olmasaydı şimdi birileri belliyordu bi yerinizi😡
DİĞER MAKALELER