GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun "3 Aralık'a kadar sabredin, sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız" açıklamasına Erdoğan'dan cevap

Tarih
23 Kasım 2022
İzlenme
467 Kişi
Kılıçdaroğlu'nun "3 Aralık'a kadar sabredin, sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız" açıklamasına Erdoğan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zatın, ilk kez vizyon açıklamasını duymaktan memnuniyet duyduk. Bizim asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. Eğer kendileri siyaseti barış içinde yapmak istiyorsa, Cumhur İttifakı adına söz veriyorum: Kendilerinin hiçbir eksiklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir zayıflıklarının üzerine gitmeyeceğiz. Hiçbir gaflarıyla dalga geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye eski devir kalıntısı siyaset tarzından artık çok yorulmuştur. Muhalefet liderleri de aynı delikanlılığı gösterebilecekse, buyurun 2023'ü demokrasi şölenine çevirelim.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son iddialarına ve söylemlerine tepki gösterdi. Erdoğan ayrıca muhalefet partilerine de dikkati çeken bir çağrı yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bu zatın öncelikle ülkenin en büyük ikinci partisinin başında olmasının getirdiği sorumluluk bir yana, herhangi bir vatandaş olarak göstermesi gereken asgari hassasiyetin farkına varması gerekiyor. Madem sorumluluktan söz ediyoruz öyleyse kendi devletini, bütçesini uyuşturucu parasıyla finanse etmekle suçlayan haysiyet fukarası, sorumluluk lafını ağzına alacak en son kişidir. Kendi devletinin borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından bile geçemez.

Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesareti olmayan, terör örgütü güdümündeki partiyi ülke yönetimine ortak etmeye çalışan bir namert, sorumluluktan söz edemez. 

Bu zatın, ilk kez vizyon açıklamasını duymaktan memnuniyet duyduk. Bizim asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. 

"2023'Ü DEMOKRASİ ŞÖLENİNE ÇEVİRELİM"

Eğer kendileri siyaseti barış içinde yapmak istiyorsa, Cumhur İttifakı adına söz veriyorum: Kendilerinin hiçbir eksiklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir zayıflıklarının üzerine gitmeyeceğiz. Hiçbir gaflarıyla dalga geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye eski devir kalıntısı siyaset tarzından artık çok yorulmuştur.

Muhalefet liderleri de aynı delikanlılığı gösterebilecekse, buyurun 2023'ü demokrasi şölenine çevirelim.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER