GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya kararı

Tarih
04 Temmuz 2020
İzlenme
857 Kişi
Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya kararı

Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılması artık an meselesi. Konuya dair pek çok kesimden açıklamalar gelirken, birtakım CHP’li siyasiler ve gazeteciler Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasına karşı çıkmıştı. Öyle ki bir Haziran ayının başında, TBMM kürsüsüne çıkıp konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ayasofya’nın ibadete açılması şöyle dursun, Sultanahmet Camii’nin de müze olması gerektiğini savunarak büyük bir skandala imza atmıştı.

Yapılan anketlere göre halkın yüzde 80’i Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılmasını istiyor. CHP'liler, anket sonuçlarını görünce halka oynamak için Ayasofya konusunda ağız değiştirdi. Çark eden CHP’liler, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kararname ile Ayasofya’yı tekrar açabileceğini söylemeye başladı.

Independent Türkçe’ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Ayasofya üzerinden oy kazanmaya çalıştığını iddia ederek kararname çıkarılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sen eğer bunu kullanıyorsan siyaseten, ‘Cami olarak açtığım takdirde oyum artacaktır’ diyorsan ve hedefi böyle koyup, ‘Acaba ben bunu söylediğimde CHP bana itiraz eder de ben de buradan oy devşiririm’ diye düşünüyorsa, hayır bunu düşünmesin. Otursun, hemen kararnameyi imzalasın. Resmi gazetede ilan etsin. Ayasofya’yı da ibadete açsın. Bu kadar basit.” dedi.

Kim oy kazanmaya çalışıyor?

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı Ayasofya üzerinden oy kazanmaya çalışmakla suçlaması trajikomik bir durum olarak kayıtlara geçti. Mütedeyyin siyasetçilerin 1934’ten sonra sürekli gündemde tuttuğu Ayasofya konusunda Erdoğan’ın atacağı adım daha başından beri belliydi. CHP’liler ise Ayasofya’nın açılmasına karşı çıkıp Sultanahmet’i bile müze yapmak istiyordu. Anket sonuçları gelince çark eden CHP’nin, şimdi Ayasofya’nın açılmasına destek vermesi ve hâlâ Erdoğan’ı oy kazanmaya çalışmakla suçlaması, komik bir durum olarak akıllara kazındı.

 

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • VATANSEVER

    05 Temmuz 2020
    0 0
    BU NASIL BİR KAFADIR ANLAMAK ZOR BUNLARI,HALA İKTİDARA GELİRİZ ÜMİDİ İÇİNDELER ,TÜM BECERİKSİZLİKLERİNE RAĞMEN...
DİĞER MAKALELER