SİYASET

Karamollaoğlu: Geçmişe giderek insanları itham etmek hatadır

Tarih
02 Şubat 2019
İzlenme
1451 Kişi
Karamollaoğlu: Geçmişe giderek insanları itham etmek hatadır

SP lideri Karamollaoğlu, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e, 12 Eylül döneminin askeri savcısı olan babası üzerinden yöneltilen eleştirilerin doğru olmadığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 10 barajının önemli olduğunu, bu nedenle ittifaka girdiklerini; ancak yerel seçimlerde ittifakta yer almaya gerek duymadıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, "Siyasette her zaman söyledik, 'iki kere iki dört etmiyor, bazen üç, bazen beş ediyor. Çünkü toplumun ittifaklara olan yaklaşımı farklı. Çünkü toplum farklı algılıyor. Bundan dolayı biz bu seçimde böyle bir ittifakta yer almanın hem partimiz, hem ülkemiz için pek gerekmediği kanaatine vardık ve yer almadık. Ama dediğim gibi illerde, ilçelerde, oradaki arkadaşlarımızın dirsek temasında bulunmasında bir mahsur görmüyoruz" diye konuştu.

karamollaoğlu ile ilgili görsel sonucu'GEÇMİŞE GİDEREK İNSANLARI İTHAM ETMEK HATADIR'

Temel Karamollaoğlu, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'e, 12 Eylül döneminin askeri savcısı olan babası üzerinden yöneltilen eleştirilerin doğru olmadığını bildirerek şöyle konuştu:

"Geçmişe giderek hayatta olmayan insanlar üzerinden bugünkü insanları tenkit etmek, itham etmek çok büyük bir hatadır. İnancımız gereği Peygamber efendimizin en yakın arkadaşlarından bir kısmının babaları, dedeleri inkarcıydı. Ebu Cehil meşhurdur; ama Ebu Cehil'in oğlu Müslüman oldu. 'Senin baban böyleydi' diyebilir miyiz? Denmez. Bugün de geçmişe dönük 'senin baban bu hataları yapmıştı' denmez. Bugün bir insanı, babasının yapmış olduğu bir hatadan dolayı itham etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkes kendisi sorumludur yaptıklarından, yapmadıklarından, hatalarından dolayı. Bu husus maalesef iktidar partisi tarafından hep göz ardı ediliyor. Sırf siyasi bir rant elde edebilmek için geçmişe atıf yapılıyor."

Türkiye'nin 1950'den sonra çok partili sisteme döndüğünü; ama bugün AK Parti'nin 1950 öncesi tek partili sistemin savunucusu haline geldiğini ileri süren Karamollaoğul, "Bunu neyle izah edeceğiz? Bu yaklaşımları yaparken biraz insaflı olmak icap eder. Çünkü insanlar da değişir, kanaatlerini değiştirebilirler. Bugün yanlış yapan, yarın doğru yapabilir. Bugün doğru şeyleri söyleyen, yarın yanlış da yapabilir. Babasından dolayı bir insanı itham etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim." (Karar)

Cem Küçük'ün yazısının dinlemek için tıklayınız

Cem Küçük : Böyle ilişkiler ağı Dallas'ta yok!

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Muharrem

    07 Şubat 2019
    0 0
    Ebu cehilin oglu musluman olduktan sonra babamın yolu doğruydu dedimi karamollaoğlu lafı lafı doğru konus sen ortaklarına sole sivasdan yht yi gecirmesinler erbakan hoca birinin miras cısı bilim yobaxı
  • Salim Yılmaz 75

    03 Şubat 2019
    1 0
    Temel Bey PKk nın partisi ile ittifak yaptınız Lideri Demirtaş ın hapisten çıkmasını istediniz Din düşmanları ile ittifak yaptınız Fetöcü birisini vekil yaptınız Acaba siz kimsiniz? Kime hizmet ediyorsunuz?
  • SEDAT KALFA

    03 Şubat 2019
    1 0
    omurgasız adam yine döktürmüş belki chp bir iki belediye başkankığı lütfeder diye adam babasının yaptıklarından gurur duyuyo G U R U R
  • Namyelüs

    02 Şubat 2019
    2 0
    Şu hayatında doğru yaptıklarını hatırlamaya çalışıyorum da...
  • Yediiklim

    02 Şubat 2019
    4 0
    Yuh diyorum kocamaaazn bir yuuuuh. Yahu adam babam yanlış yapmıştır. Ben onun gibi değilim. Hata etmiştir demiyorki. Adam babasına ve eylemlerine sahip çıkıyor. Sen ebucehilin oğlunun babasının eylem ce söylemlerine sahip çıktığını nezaman gördün. Bu ne aymazlıktır.
  • hursit dilaver

    02 Şubat 2019
    2 0
    77lerde yd.sb.iken kayseri hava ikmalde tanştığım ülkücü arkadaşıma bunlar överken, aman demişti bunlar kürtçüdür ve sinsilerdir.dikkat demişti de,ben parti icabı falan demiştim. ama taa o yıllardan beri gördüğüm ülkücü arkadaşımın dediğinin hep doğru çıktğıydı.sonraları bir iç karadeniz ilçesine ANAP tan belediye başkan olmuştu.TAM İHLASLI BİR ÜLKÜCÜ İDİ.beyler ilk nesil ülkücülere dikkat edin ne derlerse dogrudur.ONLAR İMAN TAZELEMEYİ CAMİDE YAPARLAR.UNUTMAYIN EMİ.
DİĞER MAKALELER