GÜNCEL

Karabük belediyesinden dikkat çeken mesai uygulaması

Tarih
28 Ekim 2019
İzlenme
238 Kişi
Karabük belediyesinden dikkat çeken mesai uygulaması

Personelin üçte ikisinin zamanında işe gelmediğini iddia eden MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, geç kalan personelin belediye binasına alınmayacağını söyledi. Vergili yeni mesai uygulamasını şöyle anlattı:

Mesai saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir. Bu saatten sonra gelmeyenlerin hiçbirisini işe aldırmayacağım ve haklarında da mutlak surette rapor tutacağım. Tespitlerini giriş noktasındaki kameradan yaptıracağım

Uzun zamandır çalışanları işe geç kalmamaları konusunda uyardığını söyleyen Vergili, "Bizim işimiz orada o saatte hizmet etmek. İnsanların hatalarını yakalamak hoşuma giden bir olay değil ama bunu bir düzene sokmanız gerekir diye defalarca uyardım" diye konuştu.

Uyarılarının dikkate alınmadığını ileri süren Vergili, şu ifadeleri kullandı:

Personelin zamanında işbaşı yapmadığını biliyorum ve görüyorum. Böyle bir uygulama yaparak inşallah bundan sonra arkadaşların daha hizmete yönelik çalışmaları olur. Kimseyi birbirinden ayırmadan işe geç gelenlerin hepsi hakkında da gereken işlemi yapacağım.

Vatandaşın hizmet alma hakkı engellenir

Tüm-Bel-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı ise mesai uygulaması hakkında şunları söyledi:

Saat 08.30'da mesaimiz başlıyor. Personelin ne zaman mesaiye başladığı giriş kartlarımızda yazılıdır. 657'de işe geç gelenlerin müeyyideleri bellidir. Uyarı cezasından başlayarak ihraca kadar giden bir süreç vardır. Belediye başkanımızın kesinlikle belediye personeline art niyetli bir tavrının olduğuna inanmıyoruz ama burada vatandaşın hizmet alma hakkının engellendiğini düşündük. Arkadaşlarımız çekince içinde belediyenin etrafında mesaiye başlayabilmek için bekliyor.” (İndependent Türkçe)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER