GÜNCEL

Kanada'nın ambargo kararı sonrası Bayraktar'dan yüzde 7 mesajı

Tarih
27 Ekim 2020
İzlenme
3644 Kişi
Kanada'nın ambargo kararı sonrası Bayraktar'dan yüzde 7 mesajı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün %93 yerlilik ve HİÇBİR KRİTİK PARÇADA BAĞIMLI OLMAKSIZIN dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji SİHA'lara sahibiz. Şimdi hedef kalan %7..." diyerek anlamlı bir mesaj verdi.

Kanada merkezli Bombardier Recreational Products şirketi, Dağlık Karabağ'da Türk yapımı insansız hava araçlarında kendi motorlarının kullanıldığı iddialarının ardından Kanada hükümetinin baskısıyla "Motorları amaçları dışında kullanan ülkelere sevkiyatı askıya aldık." açıklamasında bulunmuştu.

Bayraktar mesaj verdi

Kanadalı şirketin bu açıklamasının ardından, Türkiye'de İHA ve SİHA yapımındaki öncü rolüyle bilinen Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medyadan paylaştığı mesajında Kanada'ya da cevap olacak şekilde şunları kaydetti:

Sadece 10 yıl önce ABD Senatosu Predator SİHA'yı parasıyla bile vermedi.
Bugün %93 yerlilik ve HİÇBİR KRİTİK PARÇADA BAĞIMLI OLMAKSIZIN dünyaya ihraç ettiğimiz en ileri teknoloji SİHA'lara sahibiz.
Şimdi hedef kalan %7...
Durmak yok!

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Han

    27 Ekim 2020
    3 0
    Amaçları dışında kullanan ülkelere satışı askıya aldık demiş Kanadalı sığır. Bir aSiha motoru amacı dışında nasıl kullanılır merak ediyorum doğrusu.
  • Uzun

    27 Ekim 2020
    2 0
    Allah sizlerden razı olsun Türkiye'nin 50 milyonu sizi ve küçük enişte yi çok seviyor iyi ki varsınız tüm ekibimizle güzel insanlar 🇹🇷👑💪🇹🇷🥰
DİĞER MAKALELER