GÜNCEL

Kamuda çalışan memurlar artık sakal bırakabilecek

Tarih
29 Temmuz 2022
İzlenme
2183 Kişi
Kamuda çalışan memurlar artık sakal bırakabilecek

Kamuda çalışan erkek memurları ilgilendiren sakal bırakma kararı gündem oldu. Mevzuata da işlenen karara göre, erkek memurların her gün sakal tıraşı olmasını zorunlu kılan ibare, Danıştay tarafından iptal edildi.

 

Danıştay 12. Dairesince verilen kararla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde (erkek personel için) yer alan "Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz..." ibaresinin iptaline dair karar verilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİNE İŞLENDİ

Kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin 20.04.2022 tarihli ve 2021/7000 esas, 2022/2247 nolu kararı Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünce hazırlanan Mevzuat Bilgi Sistemi'ne işlendi.

MEMURLAR SAKAL BIRAKABİLECEK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5/b maddesinden de anlaşılacağı üzere kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi. Atılan bu adım sonrası kamudaki erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi.

 

(Haberler)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • ayhan yılmaz

    30 Temmuz 2022
    0 0
    Türkiye de bir devrim daha. şekilden uzaklaşıp kafaların içine bakılacak. Bu istikrarın bozulmaması için bu iktidarın ayakta kalması şart. Sözlerim bu zamana kadar Erdoğan ın arkasında duran fakat şu ekonomik sebeblerden dolayı hükümete kırgın olanlaradır. Sabredelim bu sıkıntıların üstesinden gelecek kadro yine bu kadrodur. Gençlere kızamam fakat yaşı 40 ve üstü olup Ak Partiye oy vermiş ve şu ekonomik sebeblerden dolayı oy vermiyeceğim diyen varsa yaşadıklarından hiç ders çıkarmamış derim.
DİĞER MAKALELER