GÜNCEL

Kadir İnanır'dan yeni açıklama! Bakın ne için oradaymış

Tarih
15 Ocak 2020
İzlenme
2136 Kişi
Kadir İnanır'dan yeni açıklama! Bakın ne için oradaymış

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye destek veren Kadir İnanır, kendisine yönelik olarak “Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız” eleştirisinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yeni bir cevap verdi. İnanır, terör destekçileri ile barış için orada olduğunu söyleyerek tepki çekti.

Kadir İnanır, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gitmesi ile ilgili, "Orada insanları barışa teşvik var, barış için oradaydık. Öyle ufak şeylere takılmayın" dedi.

Süleyman Soylu açıklama yapmıştı

kadir inanır ile ilgili görsel sonucuİçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı, tutuklu Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da izlediği tiyatro oyunu için şunları söyledi:

“İstanbul’da birileri bir tiyatroya gitmişler. Tiyatroya gitmek kabahat değil. Herkes hepimiz daha fazla tiyatroya gitmeli, çocuklarımızı tiyatroya göndermeliyiz. Bu güzel bir şey. Gittikleri tiyatro bu ülkenin insanını acıtan, o günleri hatırladığımızda biraz önce anlattığım tablolara bizim ulaşmamızı isteyenlerin oluşturduğu yazdıkları ve hep beraber karşısına geçip seyrettikleri bir tiyatro. Kobani olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? Her yeri yaktılar ve yıktılar. 39 kişiyi katlettiler bu ülkede. Talimatını kim verdi? PKK. Türkiye’ye talimatı kim taşıdı? O günkü HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri.

kadir inanır selahattin demirtaş ile ilgili görsel sonucuSelahattin Demirtaş tiyatro yazıyor, birileri de karşısına geçmiş o tiyatroyu seyredip alkışlıyorlar. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız. Elinizdeki kanları tiyatro oyunlarıyla temizleyemezsiniz, bu milleti aldatamazsınız, bu milleti aldatamayacaksınız, bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu millet tezgâhınızı da oyunlarınızı da anladı. Yurtdışından kulaklarınıza üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değildir.”

Kadir İnanır'dan yeni açıklama

Sanatçı Kadir İnanır ise Hürriyet’in Soylu’nun bu sözlerini hatırlatması üzerine “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” demekle yetinmişti.

İnanır yeni bir açıklama yaparak şunları söyledi:

Orada insanları barışa teşvik var, barış için oradaydık. Öyle ufak şeylere takılmayın


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Birisi

    19 Ocak 2020
    0 0
    Yazık, çok yazık. Hani derler ya bu dediklerine kim inanır! Bana kalırsa bu dediklerine Kadir bile inanmaz. Eyyy Kadir, bu dediklerine sen inandın mı?
  • nafoglı

    16 Ocak 2020
    0 0
    artık postu beş para etmeyenler artık kenilerini gündeme tutayım derken iyice batağa saplaniyorlar.
DİĞER MAKALELER