GÜNCEL

İyice dağıttılar... "Erdoğan'ın oy pusulasındaki fotoğrafı 9 yıl önceye ait, bunu kullanamaz"

Tarih
15 Nisan 2023
İzlenme
1195 Kişi
İyice dağıttılar... "Erdoğan'ın oy pusulasındaki fotoğrafı 9 yıl önceye ait, bunu kullanamaz"


Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde aday olmaması için her yolu deneyen 6’lı koalisyon paydaşları şimdi de vesikalık fotoğrafa takıldı.

Başkan Erdoğan’ın lisans diplomasını sorgulayan, ‘3 dönem’ iddiasıyla aday olamayacağını savunan ve bütün tezleri çöken muhalefet kanadı, şimdi de oy pusulalarında Erdoğan’ın fotoğrafının eski olduğu için kullanılamayacağını öne sürmeye başladı.

Daha önce “Erdoğan’ın aday olma hakkı bulunmuyor” çıkışında bulunan CHP’li avukat Celal Ülgen, Tele1’de katıldığı programda, “Erdoğan yeni oy pusulalarında 9 yıl önceki fotoğrafını kullanabilir mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

Hayır kullanmaz. Hangi olması gereken şeyi yaptı da bunu yapmasını bekleyelim. Adeta yasayı çiğnemek, bir zevk haline geldi. Hukuk fakültesinden bir arkadaşım, ‘biz 65 yaş kartı almaya gittiğimzide bugünkü fotoğrafımızı getirin demişlerdi. Nasıl aday olarak 10 yıl önceki fotoğrafını koyar’ diyor. Yasaya aykırı ne varsa kendisini alıkoyamıyor. Bütün sorumluluklardan arınmış biri olarak kendisini görüyor.” dedi.

"DAHA GENÇ GÖRÜNMEK İÇİN"MİŞ

Akıllara zarar tartışmayla ilgili Tele1 TV sunucusu Ülkü Çoban devamında fecaat söylemin dozunu artırdı. Çoban, “9 yıl önceki fotoğrafıyla daha genç algısı mı yaratmak istiyor Erdoğan seçmenler üzerinde… Bu hukuka uygun değilse, bunun bir yaptırımı veya bir yerden olaya dair bir şey yapma söz konusu olabilir mi yoksa ‘Erdoğan istedi yaptı mı’ diyeceğiz…” ifadelerini kullandı.

Avukat Ülgen, buna karşılık Yüksek Seçim Kurulu heyetine yönelik tehditvari söylemlerde bulunarak şunları söyledi:

“Bu konuda itiraz edecek YSK’dır. Diyecek ki ‘bu fotoğrafı istemiyorum’. Yeni ‘bugün çekilmiş fotoğraf istiyorum’ diyecekti. Yüksek Seçim Kurulu yönetimini tehdit eden Avukat Ülgen, “Bu konuda yargılanması gereken birisi varsa YSK başkanı ve üyeleri olacaktır. Bunları biriktirmeye devam etsinler. Herhalde birileri de bu birikenleri tek tek çözümlemeye başlayacaktır.”

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER