GÜNCEL

İyi Partili Şefik Çirkin: Bugün başörtüsü diye bir sorun yok tam tersi, başı açık insanlarımıza bir baskı var

Tarih
26 Ekim 2022
İzlenme
650 Kişi
İyi Partili Şefik Çirkin: Bugün başörtüsü diye bir sorun yok tam tersi, başı açık insanlarımıza bir baskı var

İyi Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, başörtüsü meselesine ilişkin olarak, "Başörtüsü diye bir sorun yok tam tersi, başı açık insanlarımıza bir baskı var” dedi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; İyi Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getiren başörtüsü konusu ile ilgili olarak şunları söyledi:

 “Kadınlarımızın kılık kıyafet sorunları kaldı ki sadece başı örtülüler değil, başı açık hanımlarımız için de söz konusu, yasalarla, anayasa ile korunacak şeyler değildir, bu kafa işidir. Zihniyeti düzgün olan her hükümet, bu konuda yasalara bakmaz. Bugün başörtüsü diye bir sorun yok tam tersi, başı açık insanlarımıza bir baskı var. Başı açık insanlarımızın başının açık olması noktasında yasada bir engel mi var?

Oysa bugün kılık kıyafette başı açık olanlar zaman zaman bazı yerlerde, bürokrasinin bazı kesimlerinde baskı görüyorlar. O halde demek ki bu işlerin yasa ile anayasa ile ilgisi yokmuş. Bunun kafa ile, zihniyet ile, hükümetlerin siyasi partilerin özgürlük anlayışı ile ilgisi varmış. Bunlar suni gündemler. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanı ailenin korunması için anayasa çıkarmaktan, referanduma gitmekten bahsediyor. Aileler referandumlarla, anayasa ile yasalarla korunmaz.”

"Suni gündem, suni tartışmalarla vatandaşın asıl derdini unutmasını temin etmeye çalışmaktadırlar"

Bugünün Türkiye'sinde ailenin korunmasının refahtan, ekonomik koşullardan geçtiğini söyleyen Çirkin, “Bugün aileler parçalanıyor. Boşanmalar artıyor. AK Parti döneminde Cumhuriyet tarihinin en yüksek boşanma oranı söz konusu olduysa, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı şapkayı önüne koyup düşünmelidir. Evvela asıl mesele yokluktur. Yokluk mertliği bozuyor, ailelerin huzurunu yokluk bozuyor. Türkiye'nin sorunu budur, başörtüsü değildir. Bir avuç mutlu azınlığın gayet müreffeh bir şekilde yaşadığı bir Türkiye'de ailenin korunması için Anayasa'dan bahsetmek, referandumdan bahsetmek olsa olsa tükenişin ifadesidir. AK Parti'nin ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın sermayesi kalmamıştır. Suni gündem, suni tartışmalarla vatandaşın asıl derdini unutmasını temin etmeye çalışmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER