GÜNCEL

İyi Parti ile HDP arasında önce gerginlik sonra pazarlık

Tarih
12 Kasım 2022
İzlenme
337 Kişi
İyi Parti ile HDP arasında önce gerginlik sonra pazarlık


2023 seçimlerine geri sayım başlarken muhalefet kanadında kavgalar devam ediyor.

Seçimlere birlikte girmesi beklenen 6'lı masa ittifakı İyi Parti ile masanın gizli ortağı HDP arasında gerginlik sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, ağır ithamlarda bulundu.

Buldan, "Nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın" diye bahsettiği Meral Akşener'e, "Her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş" dedi.

Yaşanan olay sonrası İyi Parti'den HDP'ye tepkiler de art arda geldi.

Canlı yayında pazarlık

TELE1 canlı yayınına konuk olan İyi Partili Turhan Çömez ile HDP'li Garo Paylan arasında gerginlik yaşandı.

Turhan Çömez,'in HDP tutumundan rahatsız olduklarını söylemesi üzerine, Garo Paylan, bir olup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedeflemek için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

"Erdoğan'ı devirmek için birbirimize muhtacız"

İyi Partili Turhan Çömez, "HDP'nin tutumundan ve söylemlerinden rahatsızız. Ve bu bir tercih meselesi" ifadelerini kullanırken, HDP’li Garo Paylan, "Biz de sizden rahatsızız ama siyasi sorumluluğumuz var. Birbirimize muhtacız. HDP, İyi Parti, Saadet, CHP birbirine muhtaç tek adam rejimini değiştirmek için.

"Muhalefet yalpalıyor"

Son 4 aydır muhalefet yalpalıyor, birbirimizle uğraşmaya başladık. Bu aynı Almanya 1933 seçimlerindeki Hitler dışındaki muhaklefetin birbiriyle uğraşmasına benziyor. Aramızdaki farkları minimilize edip tek adam rejiminden nasıl kurtulacağız? Emin olun 6 ay sonra Türkiye'yi demokrasiye taşıyalım sonrasında mücadelemize zaten devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Seçmeniniz oy kullanırken elini vicdanına koymazsa..."

Bunun üzerine Turhan Çömez, "Sizin de seçmeniniz hem millletvekili hem Cumhurbaşkanı için oy kulananacak. Sizin seçmeniniz oy kullanırken elini vicdanına koymazsa, genel başkanlarını hapse atmış belediyelerini çoğunu kayyumla yöneten, kendini terörist adleden bir yapıya oy verecekse sizin tercihiniz." dedi.

"Adayımıza oy vermeye hazır mısınız?"

Garo Paylan ise bu sözlere karşılık, "Yalnızca bir soru soracağım, biz aday çalışması yapıyoruz. En demokrat aday çıkarma iddiasında olan biziz. Siz bizim adayımıza oy vermeye hazır mısınız, tartışmasız?" ifadelerini kullandı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER