GÜNCEL

İşte haftanın yalanları! Top 1, yine CHP'li İmamoğlu

Tarih
05 Temmuz 2021
İzlenme
248 Kişi
İşte haftanın yalanları! Top 1, yine CHP'li İmamoğlu

Millet İttifakı bileşenlerinden CHP yönetimi, geride kalan son bir haftayı da yalanları ile doldurdu.

Haftaya damga vuran yalan İmamoğlu'ndan

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu haftaya büyük iki yalanla damga vurarak yine liste başı oldu. İmamoğlu'nun ilk yalanı, İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı kampanyasına valilik tarafından izin verilmediği iddiası oldu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ile İmamoğlu yönetimindeki vakfın yalanı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu bu hafta da listeye girmeyi başardı

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da listeye girmeyi başaran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Arifiye Tank Palet Fabrikası'nın Katar Ordusu'na satıldığını söyledi. CHP Genel Başkanı'nın yalanına cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir. Fabrikanın işletmesini yöneten firma, Türk firmasıdır. Her kim bu fabrikanın satıldığını, hele hele yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor." dedi.

THY 2 bin 500 işçiyi çıkarttı yalanı!

Haftaya damgasını vuran bir diğer yalansa CHP'ye yakın medyadan geldi. Yalanı düstur edinen bazı medya kuruluşları, işten çıkartma yasağının sona ermesi ile THY'nin, 2 bin 500 çalışanın işine son verdiğini iddia etti. Yalana ilişkin açıklama  THY CEO'su Bilal Ekşi'den geldi. Ekşi, "Göz bebeğimiz THY ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarında verilen/dağıtımı yapılan 'işten çıkarma' sözü yalandır." dedi.

İBB'nin müsilaj yalanı

İmamoğlu'nun diğer yalanı ise Dökü-1 Gemisi'nin Kadıköy Caddebostan'da müsilaj çalışmaları yürüttüğü açıklaması oldu. Ortaya çıkan gerçeğe göre söz konusu gemi, 27 aydır hiç denize çıkmamıştı.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER