SİYASET

İP lideri Akşener'den hadsiz çıkış

Tarih
08 Nisan 2019
İzlenme
1279 Kişi
İP lideri Akşener'den hadsiz çıkış

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için "İstanbul'da sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyerek milletin iradesine saygısızlık etmektedir" dedi. Akşener, "80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal İP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına çıktı.

Sözü ilk olarak Kılıçdaroğlu aldı. AK Parti'nin İstanbul genelinde oyların yeniden sayılmasına ilişkin başvurusunu değerlendiren Kılıçdaroğlu,"Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp güncel temel sorunlara eğilmesi lazım. Bunu istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Bu rakamlarla sadece bir gariplik olduğunu hissediyor insan" ifadesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz itirazlara itiraz etmiyoruz. Çıkarsın delilini, belgeni sunarsın. Ama bunların itiraza gerekçe olarak gösterdikleri şey bir gariplik hissetmeleri" diye konuştu.

Daha sonra Akşener konuya dair açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez" diyen Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin iradesine saygı duymamakla suçladı.

'80 İHTİLALİNİ YAŞAMIŞ BİR NESİLİZ'

Akşener şöyle devam etti:

"80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. 'AK Parti kazanana kadar seçim yenilenmesi' ancak Afrika ve Güney Amerika diktatörlüklerinde olur."

'ZAMAN ÇOK HIZLI GEÇER'

Akşener, Erdoğan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesini de eleştirdi.

Akşener, "Kimsenin İmamoğlu'nun 15 bin oyunu beğenmemek gibi bir hakkı yoktur. Bu milletin vicdanını yaralar. Sonra zaman çok hızlı geçer. Sayın Erdoğan tartıya geçer, nasıl bir tokat yiyeceğini geçmişten örneklerle görür" tepkisini gösterdi.(Sputnik)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • kulo

    09 Nisan 2019
    0 0
    tamam, haklı olduğunuz yerler var diyelim. reis bazen ağır konuşuyor, söyledikleri acıtıyor, kimilerinin canını yakıyor veya kırıyor. ama şu farkı gözetelim lütfen. o REİS; yüreği ile düşünüyor, zihninde öğütüyor, ağzı ile konuşuyor. Ama sizde bir organ karışıklığı var gibi görülüyor. düşünen, öğüten ve konuşan organlarınız hep göbek bölgesinden aşağıda ne hikmetse. özellikle konuştuğunuzda çok pis kokuyor. neden yada nereden mütevellit acep?
DİĞER MAKALELER