EKONOMİ

IMF'den "Büyük Buhran" uyarısı!

Tarih
18 Ocak 2020
İzlenme
1082 Kişi
IMF'den "Büyük Buhran" uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, dünyanın başka bir "Büyük Buhran" ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Georgieva Washington Dünya Ekonomi Enstitüsü'nde konuşma yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, "Dünya nüfusunun farklı grupları arasındaki eşitsizlik artmaya devam ediyor. Bu artış dünya finans sektörünü vurabilir. Büyük bir buhranla yüzleşebiliriz." dedi

Dünya ekonomisi 2019 yılında son 10 yılın en düşük büyümesini gösterdi

imf ile ilgili görsel sonucu2019'da, durgunluğun eşiğine gelen dünya ekonomisinde büyüme sadece % 2.3 olarak kaydedilirken, bu son on yılın en düşük rakamı oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentileri (WESP) raporunda sunulan verileri yorumlayan analistler bu durumu, diğer şeylerin yanı sıra, uzun süren ticaret anlaşmazlıklarına bağlıyor.

2020 için kalkınma beklentileri 2019'da olduğu gibi iyimser gözükmüyor. 2020 yılında dünya ekonomisinin muhtemelen yüzde 2,5 büyümesi bekleniyor.

Analistler, ticari ilişkilerdeki sorunların, mali zorlukların veya jeopolitik gerilimlerin artmasının ekonominin iyileşmesini engelleyebileceğinin unutulmaması gerektiğini belirtiyor. En kötü senaryoda, 2020'de küresel büyümenin en fazla% 1.8'e kadar yavaşlayabileceği tahmin ediliyor.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER