GÜNCEL

İmam Hatiplilere 'Sapık' diyen CHP'li kadın görevden alındı

Tarih
26 Nisan 2019
İzlenme
390 Kişi
İmam Hatiplilere 'Sapık' diyen CHP'li kadın görevden alındı

“Nerde ne kadar sapık varsa ya İmam Hatipli ya Ensar Vakıflı” diyen Samsun Akkum Belediyesi Özel Kalem Sekreteri Elçin Doğan’a tepkiler sürüyor. Samsun İmam Hatip Derneği Başkanı Mehmet Kozal, “Koskoca bir camiaya isim vererek iftiralar atan bu şahıs, isim vermeden genel bir özür mesajıyla sorumluluktan kurtulamaz. Basın önüne çıkıp, aynı şekilde isimlerini zikrederek hedef gösterdiği kurumlardan samimi şekilde özür dilemesini bekliyoruz.” dedi.

Samsun Akkum Belediyesi Özel Kalem Sekreteri Elçin Doğan’ın iftira içerikli paylaşımına tepkiler sürerken, yeniakit.com.tr’ye konuşan Akkum Belediye Başkanı Cemil Deveci, paylaşılan mesajın aklı başında birinin yapamayacağı türden bir olay olduğunu söyledi.

İmam Hatiplilere 'Sapık' diyen CHP'li arsız görevden alındı

Başkan Deveci: Görevden aldık

İftira paylaşımında bulunan sekreterin kendisi tarafından göreve getirilmiş bir personel olmadığını belirten Başkan Deveci, “Biz göreve geldiğimizde belediyenin değişik birimlerinden birkaç kişi görevlendirildi. Ben de dün akşam saatlerinde kendisiyle görüştüm olayı. Olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Personelin yazılı savunmasını istedik ve kendisini o görevden alarak başka birime verdik. Personelin hedef aldığı kurumun başkanlarıyla görüştüm. Gereken neyse yapılacak.” dedi.

Belediyemize mâl edilmemeli

İftira içerikli mesajı paylaşan personelin davranışının belediyeye ve çalışanlarına mâl edilmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Deveci, şunları söyledi: “Böyle bir davranışın kabul edilmesi mümkün değil. Kendisine ‘nereden icap etti böyle bir mesaj’ diye sordum, ‘duygusal anıma denk geldi’ dedi ve ağladı. Benim anladığım kadarıyla sosyal medyada gördüğü başka paylaşımlardan etkilenmiş. Koyu ideolojik yaklaşımları olan biri değil. Ben de ciddi anlamda üzüldüm. Bu durumun telafi edilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Kendisi de iftira içerikli mesajından ötürü yapması gerekenleri yapacaktır.”

Samsun İmam Hatip Derneği Başkanı: Kamuoyu önünde özür bekliyoruz

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Samsun İmam Hatip Derneği Başkanı Mehmet Kozal, olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “İftira atarken adres gösteriyor ama özür dilerken genel konuşuyor. Belediye başkanı gereğini yapacağım demiş ama en azından bu konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmalıdır. O şahıs hem kurumunuzu hem sizi temsil makamındadır. Türkiye’nin önemli kesimlerine isim de vererek çirkin iftiralar atmak hem insani olarak hem de hukuki olarak sorumluluk gerektirir. Bu işin takipçisi olacağız. Nasıl ki personeliniz hedef göstererek, isim vererek iftira attıysa, iftira suçunu kabullenip aynı şekilde basın önünde bu kesimlerden özür dilemek zorundadır. Bunu kendisi yapmıyorsa belediye başkanı olarak sizin telafi etmeniz gerekir. Her önüne gelen belli kesimlere iftiralar atıp hakaretler yağdıracaksa biz nasıl bir arada insanca yaşama ortamını sağlayabiliriz.”

Nur Serter panelinden sonra yaşanması manidar

“Başörtüsü yasakçısı bir kadının konuşmacı olarak davet edilmesi ve akabinde böyle bir hadisenin yaşanması düşündürücüdür.” ifadelerini kullanan Samsun İmam Hatip Derneği Başkanı Kozal, “Akıllarda ‘acaba yarın mütedeyyin insanlara hangi iftirayı atacaklar’ sorusuna neden olmaktadır. Atatürk’ü sevmek ve Atatürkçü olmak insanlara iftira hakkı mı vermektedir. Bu kadar ağır iftiraların yenilir yutulur bir tarafı yoktur. İnanan insanlar olarak hepimiz bu konunun takipçisiyiz.” şeklinde konuştu.(YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER