GÜNCEL

HDP'li Paylan: S-400 alımından acilen vazgeçilmeli

Tarih
22 Mayıs 2019
İzlenme
1583 Kişi
HDP'li Paylan: S-400 alımından acilen vazgeçilmeli

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alınması kararından vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Paylan, "Ekonomimiz bu kadar kırılganken bir ambargo ile karşı karşı bırakılması yeni krizlerin habercisidir" ifadesini kullandı.

HDP'li Paylan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. 

Ekonomik şartların ciddi anlamda kırılganlık gösterdiğini söyleyen Paylan, "Ekonomi yürütülemiyor ve rakamlar da ekonomik krizin çok daha derinleştiğini gösteriyor" dedi.

Bütçe açığında bu yıl için hedefin 80 milyar lira olduğunu hatırlatan Paylan, ilk dört ayın açığına bakıldığında bu rakamın 55 milyar lira olduğunu belirtti. Paylan, hükümetin derdinin ekonomik kriz değil İstanbul seçimleri olduğunu dile getirdi.

Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemlerine de değinen Paylan, "Düşünün ki S-400 2.5 milyar dolar değerinde füze. Bundan 10 tane alınacağını söylüyor. 25 milyar dolar ilave silaha yatırım yapacağını söylüyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bu kaynakları silaha, savaşa ayırmak büyük bir sıkıntı. Çünkü barış süreci olduğunda 4 sene önce toplam güvenlik harcamaları 50 milyar liraydı. Bu yıl 150 milyar lira. Bütün kaynakları silaha ayırdığınız için emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözemiyoruz, memurların 3600 ek gösterge meselelerini çözemiyoruz. Çiftimize tarım desteklerini yükseltemiyoruz" diye konuştu.

'S-400 FÜZESİNİN ALINMASI YANGINA BENZİN DÖKECEKTİR'

Paylan, S-400 füze savunma sistemlerinin ekonomik olduğu kadar siyasi anlamda da maliyeti oluşturacağını iddia ederek, bu kararın "Türkiye'yi Batı demokratik bloğundan uzaklaştırarak Rusya'ya yaklaştıracağını" savundu.

Paylan, "Ekonomimiz bu kadar kırılganken, dolar kuru 6'nın üzerindeyken, S-400 füzesinin alınması yangına benzin dökecektir. Acilen S-400 füzesi alımından vazgeçilmeli, anlaşması iptal edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu karardan vazgeçilmezse ABD Kongresi'nin ambargo uygulayacağını ileri süren Paylan, "Ekonomimiz bu kadar kırılganken bir ambargo ile karşı karşı bırakılması yeni krizlerin habercisidir" görüşünü savundu.(Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Yilmaz

    23 Mayıs 2019
    2 1
    Şu kısacık yazıda 3 defa ekonominin kırılgan olduğunu yazarak okuyanların hafızasında yer etmesi mi amaç?
  • Reis

    22 Mayıs 2019
    0 1
    Bi sen eksiktin ABD bizi durduramadı sen mi durduracak Sun çapulcu
  • HAK DAVA

    22 Mayıs 2019
    25 0
    AĞIZI OLAN KONUŞUYORDA BU ZEVZEK AĞIIZNDAN MI YOKSA KIÇINDNA MI KONUŞUYOR SEN KİM ADINA S-400 VAZGEÇİN DİYORSUN LAN ŞEBEK AMERİKANIN KENDİSİ S-300 KULLANIYOR ONLARADA DESENE KEZA YUNANİSTAN S-300 KULLANIYOR DESENE YİYORSA AMA DURUN SİZ S-400 LE UĞRAŞA DURUN BİZ S-500 DE ALICAZ HEMDE ORTAK ÜRETİMLE
DİĞER MAKALELER