GÜNCEL

Hakkında 1 milyonluk dava açılan Engin Özkoç'un dikkat çeken sicili

Tarih
06 Mart 2020
İzlenme
1163 Kişi
Hakkında 1 milyonluk dava açılan Engin Özkoç'un dikkat çeken sicili

Bahar Kalkanı Harekatı sürecinde toplumun tek yürek olduğu bir zaman diliminde TBMM’de Başkomutan Erdoğan’a ağza alınmayacak sözlerle saldıran CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un sicili yok artık dedirtiyor

Türkiye’de milletin oyuyla iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “şerefsiz, onursuz, vatan haini” gibi haddi aşan sözlerle saldıran CHP’nin provokatörü Engin Özkoç, FETÖ teröristleriyle kurduğu bağlarla biliniyor. Özkoç, 17-25 Aralık darbe operasyonundan hemen sonra ABD’de örgütün tepe yöneticileriyle görüştü.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, parti içerisinde FETÖ elebaşı Gülen’in davetiyle Amerika’ya giden vekil olarak zikrediliyor. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın 13 Mart 2013’teki Twitter paylaşımında Özkoç, “Fetullah Gülen’in davetiyle ABD’ye giden vekil” olarak işaret ediliyor.

Sanki feto’nun imamı

17-25 Aralık darbe operasyonundan hemen sonra ABD’de örgütün tepe yöneticileriyle görüşen CHP Milletvekilleri arasında yine Engin Özkoç yer aldı. Erdoğan’a FETÖ kinini kusan Özkoç, 8 Nisan 2014’te firari teröristler Rızanur Meral, Faruk Taban, Hakan Şükür, Cemil Balcı, Mahmut Yeter, Özgür Özkur, Furkan Koşar’la “Pensilvanya görüşmesi” gerçekleştirdi. Özkoç’un ABD’de FETÖ’cülerle gerçekleştirdiği görüşmeden ‘samimi’ görüntüler internete sızdı. FETÖ İmamı Mahmut Yeter’le görüntüleri ortaya çıkan Özkoç’un, terörist Yeter’i fotoğraf çektirmek için yanına çağırarak “Mahmut gel böyle, yanımda görünmekten korkuyorsan, korkma” dediği ifşa oldu.

Kadın vekile hakaret

engin özkoç kadın vekil hakaret ile ilgili görsel sonucuTBMM kariyeri alçak söylemlerden ibaret olan Özkoç, kadın milletvekillerine yönelik hadsiz söylemleriyle de gündeme geldi. CHP’li Özkoç, 20 Kasım 2019’da AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef aldığı konuşmasında, “Ulan böyle bir Grup Başkanvekilliği olmaz. Lütfen, bu hanımefendiye haddini bildirin” diye bağırdı. TBMM’nin ilk başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’ya yönelik eski Başbakan Bülent Ecevit’in “Bu kadına haddini bildiriniz” şeklindeki hadsiz söylemini hatırlatan bu çıkışıyla büyük tepki toplayan Özkoç’a, CHP’nin arka bahçesi olan Mor Çatı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu gibi feminist oluşumlar hiçbir tepki göstermemişti.

1 milyonluk tazminat

Engin Özkoç’un Başkan Erdoğan’a yönelik alçak sözleriyle ilgili “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında fezleke hazırlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Özkoç hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili hazırlanan fezlekenin Meclise gönderildiğini bildirerek “Konu Meclisin takdiri ve uhdesindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise provokatör Özkoç aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP’li Engin Özkoç ve arkadaşları 2013 yılında FETÖ’yü ziyaret etmişti. CHP’li Barış Yarkadaş ise ziyareti Twitter’dan böyle paylaşmıştı.  (Kaynak:YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER