GÜNCEL

FETÖ’cü hainlere destek için teröristler sınırda beklediler

Tarih
16 Temmuz 2019
İzlenme
644 Kişi
FETÖ’cü hainlere destek için teröristler sınırda beklediler
FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirmeye çalıştığı, ancak feraset sahibi Türk halkının kendini kurşunlara siper etmesiyle başarısız olan 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında atlattığımız büyük bir tehlike daha ortaya çıktı. Akit’e özel konuşan Suriye Demokratik Türkmen Cephesi Başkanı Abdülkerim Aga, “Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, sınırın Suriye tarafında binlerce DAEŞ ve PKK/YPG militanı pikaplarda hazır bekletildi. Buna bölgede savaşan Türkmen kardeşlerimiz şahit oldular. Eğer Türk halkı kendisini tankların önüne atıp bu darbeyi önlemeseydi binlerce militan Türkiye’ye geçecekti. Darbe başarılı olsaydı karanlık güçlerin kurmayı planladığı terör koridoru hayata geçirilecekti. Türkiye’den de bu koridora toprak kopartacaklardı. Türk halkının feraseti ve yiğitliği Suriye’deki mazlumları da kurtardı” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Azmi

    16 Temmuz 2019
    2 0
    Karanlık güç yok. Hepsi aydınlık. İçeride, dışarıda ayna gibi parlıyorlar. Allah Reise ve bu necip millete sağlık, güç kuvvet versin. Tekrar tekrar denediler, yine deneyecekler. 15 Temmuz ruhu korunmalı.
  • Nadir

    16 Temmuz 2019
    2 0
    Bu konu o günlerde gündeme geldi. Sonradan ne hikmetse fazla konuşulmadı, yazılıp çizilmedi. PKK-PYD' nin de hem haberi, hem hazırlığı vardı. Onlarla yakından ve uzaktan bağlantısı olan legal, illegal başka yapılar da hem haberdar, hem destekçi hem de umutluydular. Allah bu millete zeval vermesin, kanlarıyla, canlarıyla tertibi def ettiler. Mısır darbesini yaptırıp dünya çıkar çevreleriyle örtenler de yönetmen koltuğundaydı. Araştırılıp gereken her şey yapılmalı.
DİĞER MAKALELER