GÜNCEL

Fatih Portakal cami dışındaki açılış için serilen protokol halısının, namaz kılınan cami halısı olduğunu iddia etti

Tarih
04 Nisan 2023
İzlenme
594 Kişi
Fatih Portakal cami dışındaki açılış için serilen protokol halısının, namaz kılınan cami halısı olduğunu iddia etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basarak poz vermesinin ardından sular durulmuyor. 'Aceleye geldi. Göremedim' diye savunmaya geçen Kılıçdaroğlu'nun aynı yerde seccadeye basarak başka pozlarının da çıkması vatandaşların tepkisini daha da alevlendirdi. 

YANDAŞLAR DEVREYE GİRDİ

Mübarek Ramazan ayında seccadeye yapılan saygısızlık tepki çekerken CHP yandaşları Kılıçdaroğlu'nu aklama yarışına girdi. Muharrem İnce, İbrahim Özkan, İsmail Saymaz ve Levent Gültekin gibi isimlerin hemen aksiyona geçerek 'Küçük bir halı parçası' nitelendirmelerinde bulunmalarının ardından şimdi de verdiği uzun aranın ardından Sözcü Tv'de haber sunmaya tekrar başlayan Fatih Portakal Kılıçdaroğlu'nu savunma çalıştı. 

FATİH PORTAKAL'DAN ALGI OPERASYONU

Kemal Kılıçdaroğlu'nu aklamak isteyen Sözcü Tv haber spikeri Fatih Portakal, sosyal medya hesabından kırpılmış bir fotoğraf ile algı operasyonu yapmaya çalıştı. Twitter hesabından kesilmiş bir fotoğraf paylaşan Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 yılında Bişkek'teki bir cami açılışında seccadelere ayakkabılarıyla bastığını iddia etti. Kırpılan fotoğrafı paylaşan Portakal, "Erdoğan ve yanındakiler halıya yani büyük seccadeye ayakkabı ile basıyor. Ne diyeyim ki? Siz karar verin." sözleriyle algı operasyonunu sürdürürken gerçek ortaya çıktı.

FOTOĞRAF CAMİNİN DIŞINDA ÇEKİLMİŞ

 

Kılıçdaroğlu'nu aklamak için şekilden şekile girenler arasında yer alan Portakal'ın fotoğraf üzerinden manipülasyon yaptığı ortaya çıktı. Portakal'ın camide diye paylaştığı fotoğrafın 2 Eylül 2018'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii'nin açılış töreni esnasında çekildiği ve fotoğrafın orjinaline bakıldığında görüntülerin caminin dışında olduğu açıkça görüldü. Portakal'ın algı operasyonu boşa çıkarken, gerçek sonrası ne diyeceği merak konusu oldu.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • mehmetm

    05 Nisan 2023
    0 0
    Ee, Portakallık etmez ise rahat uyuyamaz.
DİĞER MAKALELER