SİYASET

Etyen Mahçupyan: Erdoğan'ın hırsları eşiği geçti, dönüş yok; Davutoğlu bildiklerini anlatırsa

Tarih
15 Ocak 2020
İzlenme
2177 Kişi
Etyen Mahçupyan: Erdoğan'ın hırsları eşiği geçti, dönüş yok; Davutoğlu bildiklerini anlatırsa

Gelecek Partisi’nin siyasi hedefi ne? AKP’den farkları ne olacak? Yeni ne söyleyecekler?  Partinin kurucularından Etyen Mahçupyan, Şirin Payzın'ın soruları cevapladı. 

Mahçupyan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hırslarının eşiği geçtiğini ve geri dönüş olmadığını' ifade etti. 'Erdoğan'ın MHP'ye bağımlılığının MHP'nin Erdoğan'a bağımlılığından daha fazla' olduğunu söyleyen Mahçupyan, "Erdoğan yalnız kaldığı zaman ve şu andaki gibi çapsız kadroyla yürüdüğünde oradan iyi bir strateji çıkarma şansı yok; bildiği şeyi yapmaya devam edecektir. Ortağını da unutmadan konuşmak lazım. Tek başına karar alma noktasında değil ve artık olmayacak" dedi.

etyen mahçupyan şirin payzın ile ilgili görsel sonucuMahçupyan, Şirin Payzın'ın "Ahmet Davutoğlu kendi başbakanlık dönemi de dahil olmak üzere şeffaf olarak ne olup bittiğini açıklayacak mı" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ahmet Davutoğlu kendi bildiklerini ve yaşadıklarını anlatırsa bir gün bütün bu yakın tarih yeniden başka türlü yazılacak. Biliyorum çünkü bazı bölümleri dinledim, ancak anlatmak bana düşmez. Biraz o ortamın da olması gerekiyor, kendisine açık olarak da sormak mümkün.

Bu olay, tek kişinin konuşması üzerinden olmayacaktır. Aynı anda yavaş yavaş tomurcuklanan bir başka ortamın içinde olduğumuzun hissedilmesi lazım. İnsanlar geçmişe bir çizgi çektiğimizi hissettikleri zaman daha fazla konuşacaklardır."

etyen mahçupyan davutoğlu ile ilgili görsel sonucuGelecek Partisi'ni demokrat bir parti olarak tanımlayan Mahçupyan, "Demokrat olmak, başkalarını demokratlığa çağırmak ve bu zeminde ittifaklar kurmak istiyoruz, bunun için çaba sarf edeceğiz ancak 'ben şuyum' diyerek kendimize ideolojik olarak bir kalkan çekmenin mantığı yok" dedi. (T24)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Birisi

    15 Ocak 2020
    0 0
    https://youtu.be/iTorp9-GMk4 Vakti zamaninda kim ne demiş, bir dinleyin bakalım.
  • Hasan biçici

    15 Ocak 2020
    4 0
    Sayın davutoğlu bu bildiklerini kendsi başbakan ken neden açıklamadı onu başbakan yapan erdoğan artık yeter sen bu işi yapamıyorsun deyince davutğlunun akp bağları koptu öylemi ne biliyorsa açiklasın o zaman bahçeliyle ortak karara gelince artık konjöktür böyle karşıda 5 tane bibirine benzemez ortak karar alıyor erdoğana bahçeli çok öylmi vatandaş
DİĞER MAKALELER