GÜNCEL

Erdoğan Bolton ile görüşmeyi kabul etmedi

Tarih
08 Ocak 2019
İzlenme
1197 Kişi
Erdoğan Bolton ile görüşmeyi kabul etmedi

Türkiye ziyareti öncesi İsrail'de, "ABD askerleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri korumaya yönelik bir anlaşma olmadan çekilmeyecek" açıklamasıyla tepki gören ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ülkesine döndü.

Ankara'da Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşen Bolton, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu istemişti. Ancak skandal açıklamaları nedeniyle kendisine randevu verilmedi.

"MUHATABI KALIN'DIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bolton'un muhattabı İbrahim Kalın'dır" açıklamasında bulundu.

Erdoğan Bolton ile görüşmeyi kabul etmedi

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolton'un sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

"Mahalli seçimler ve ana muhalefet sorunumuzla uğraşırken, ekonomik tedbirleri ele alırken, ülkemizin çıkarlarını korumayı ihmal etmedik. Suriye meselesinde kritik bir dönemden geçiyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğü, yeni anayasa ve özgür seçimler konusunda aynı kararlı duruşu sergiliyoruz. 3.5 milyonun üzerinde Suriye sığınmacıyı barındıran ülke olarak en büyük insani yükü biz üstlendik. Terör örgütleriyle gerçek anlamda mücadele eden tek ülke Türkiye'dir. DEAŞ'ı etkisiz hale getirip darmadağın eden Türkiye olmuştur. Kahraman askerlerimiz tarafından söndürülen DEAŞ balonu sonrası Suriye toparlanma sürecine girdi.

BOLTON YPG KİMDİR TANIMIYOR

Ancak Bolton'un verdiği mesajı yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG kimdir sanırım bunları tanımıyorlar. PKK-YPG/PYD benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Biz bu terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın, ister Arapların içinden çıkmış, ister Türklerin içinden çıkmış olsun teröristse hakkından geliriz. Terörist olacak, bunlar Kürt, bunlara dokunmayın... Yok böyle bir şey. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Teröristse gereğini yaparız. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır. Suriye'deki terör koridoru içinde yer alanlar gerekli dersi alacaktır."

 

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    08 Ocak 2019
    3 0
    HELAL OLSUN SANA BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SENİ BU DİK DURUŞUN VE KAFİR KÖPEKLERE FIRSAT VERMEDİĞİN İÇİN SEVİYORUZ DURMAK YOK ÖLÜMÜNE YOLA DEVAM ARKADAYIZ ALLAHIN İZNİYLE SAYIN BAŞKANIM
DİĞER MAKALELER