GÜNCEL

Erdoğan-Biden görüştü! ABD basını o çağrıya dikkat çekti

Tarih
11 Mart 2022
İzlenme
327 Kişi
Erdoğan-Biden görüştü! ABD basını o çağrıya dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesi ABD basınında geniş yankı uyandırdı. ABD basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'ye uygulanan haksız yaptırımları kaldırın' çağrısına dikkat çekti.

 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 16. gününde devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi ABD medyasında yer buldu.

Washington Post, "Erdoğan Biden'dan Türkiye'ye yönelik 'haksız' yaptırımları kaldırmasını da istediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Reuters görüşmeye ilişkin, "Erdoğan, Biden'a Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik 'haksız' yaptırımları kaldırma zamanının geldiğini söyledi" dedi.

CNN ise, "Türk lider Erdoğan, Biden ile yaptığı görüşmede Ukrayna hakkındaki 'ortak endişeleri' tartıştı" başlığına yer verdi.

Wall Street Journal, "Türkiye Rusya-Ukrayna anlaşmazlığının çözümünde rol arıyor, ABD ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER