SİYASET

Engin Özkoç'a destek çıkanlara Eski Refah Partili vekilden mesaj var

Tarih
07 Mart 2020
İzlenme
1160 Kişi
Engin Özkoç'a destek çıkanlara Eski Refah Partili vekilden mesaj var

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlere ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor... Akit’e konuşan Refah Partisi eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, Özkoç’tan devletin hesap sorması gerektiğine dikkat çekti.

Alçakça hakaretler

Ceylan, galiz olayı, “CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak, tam çukur siyasetinin örneğini teşkil edecek olan ağır ve alçakça hakaretlerini şiddetle reddediyor ve sahibinin sesi olarak görüyorum kendisini” şeklinde yorumladı.

O ‘şerefsiz’ cezasız kalmasın"Demirel’e ‘cumbaba’ dedim..."

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e “Cumbaba” demesinin ardından yaşadıklarını anlatan Ceylan, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin meşhur yazarlarından Yavuz Donat, Güneri Civaoğlu, Yavuz Gökmen gibi yazarlar Demirel için ‘Cumbaba’ diyerek yazılar yazmışlardı. Emin Çölaşan da, ‘Cumbaba’ diye makale yazmıştı. Aynı şekilde Altan Öymen, Hasan Cemal, Uğur Dündar, Uğur Mumcu gibi isimler de ‘Cumbaba’ tabirini çok sık kullanmışlardı. Bendeniz de Ankara milletvekili iken hem değişik konferanslarda, hem yazılarımda ve hem de meclis konuşmalarımda Demirel’e ‘Cumbaba’ tabirini kullanmıştım. İsimlerini saydığım şahıslara hiçbir şekilde dava açılmazken benim hemen milletvekilliğim düşürüldü ve ardından hakkımda dava açılarak yargılandım.” 

Hesap vermelidir

‘Cumbaba’ ifadesinin Cumhurbaşkanı Demirel’e yönelik ‘hakaret’ sayıldığı için 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle yargılandığını tekrarlayarak anlatan Ceylan, şöyle devam etti:

engin özkoç ensonhaber ile ilgili görsel sonucu“Süleyman Demirel’e yönelik bu sözüm nedeniyle milletvekilliğim düşürüldü, yargılandım ama Deniz Baykal dahil hiçbir CHP’li çıkıp bu durumu eleştirmedi, tepki göstermedi. Bugün ise Engin Özkoç çıkmış ve Erdoğan için ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. CHP, Engin Özkoç’u Grup Başkan Vekilliği görevinden almalı, vekilliği düşürülerek hesap vermelidir.”

PKK’ya ve FETÖ’ye yoklar!

İlginç bir tespitini de paylaşan Hasan Hüseyin Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı: “Engin Özkoç, PKK’ya ve FETÖ’ye hiçbir şekilde hakaret etme cesaretinde bulunamazken Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretlerde bulunmuştur. CHP’li Engin Özkoç, bir görevli olarak hem FETÖ’cülüğünü ve hem de vatan hainliğini yerine getirmiştir. Bu hakaretleriyle FETÖ’nün istediği yerine gelmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘iktidara geliyoruz’ sözünün İdlib olaylarıyla, Engin Özkoç’un hakaretlerinin bu olaylarla direkt bağlantılı olduğunu en masumane Türk vatandaşı bile bilmektedir.” (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER