SİYASET

Ekrem İmamoğlu'ndan "illegal diploma" iddiasına cevap: Ne yapacaklarını şaşırdılar

Tarih
21 Haziran 2019
İzlenme
1238 Kişi
Ekrem İmamoğlu'ndan "illegal diploma" iddiasına cevap: Ne yapacaklarını şaşırdılar

Sabah gazetesi, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun bitirdiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'ne illegal yolla kayıt yaptırarak girdiğini iddia etti. İmamoğlu, habere ilişkin yaptığı açıklamada "Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim, olan diplomamla ilgili" dedi.

Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimine günler kala açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"ATILAN TAKLALARI HEPİNİZ İZLİYORSUNUZ"

"Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Konuşmadıkları konu da kalmadı. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili."

DİPLOMA İDDİASI

Sabah gazetesinde yer alan haberde, İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne 'illegal' yollarla kayıt yaptırarak girdiği iddia edildi. Haberde, Ekrem İmamoğlu'nun bitirdiği İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'ne illegal yolla kayıt yaptırarak girdiği ifade edildi.

İmamoğlu'nun söz konusu bölüme ÖSYM tarafından yerleştirilmediği öne sürülerek sınavsız girdiği Girne Amerikan Üniversitesi'nden, sınavla öğrenci kabul eden İÜ'ne yatay geçiş şartlarını sağlamadan yasa dışı geçiş yaptığı belirtildi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER