GÜNCEL

Ebubekir Sifil'e yapılanlara tepkiler çığ gibi

Tarih
30 Kasım 2019
İzlenme
5196 Kişi
Ebubekir Sifil'e yapılanlara tepkiler çığ gibi

Yalova'da, Yalova Üniversitesi'nde Rektör Prof.Dr. Suat Cebeci'nin de katılımıyla Kulüpler Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantıda danışman eğitmenlerden biri olan Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde görevli Doç.Dr. Ebubekir Sifil, okulun kulüplere yardım etmediğini ileri sürdü. Bunun üzerine tepki gösteren Rektör Cebeci, Sifil'i hadsizlikle suçladı. 

Sosyal medyada destek mesajları yağıyor

Sifil'in, "Benim insanlarla nasıl ilişki kuracağıma siz karar veremezsiniz" diye karşılık vermesinin ardından  Cebeci, "O zaman haddini bil, derhal lütfen dışarı çık" dedi. Doç.Dr. Sifil salondan ayrılırken, yaşanan bu durum sosyal medyada gündem oluşturdu. Doç.Dr. Sifil'e destek mesajları yağarken, Rektör Prof. Dr. Cebeci ise istifaya davet edildi.

İdarecilik mesuliyet ister kendimize gelelim

bülent turan ile ilgili görsel sonucuAK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da sosyal medya hesabından, Rektör Cebeci’ye tepki gösterdi. Turan, “Bir gün valiydi, bir gün rektördü. Ne oluyoruz? İdarecilik, her yönüyle mesuliyet ister. Eski Türkiye'nin üstenci bürokratik kaba anlayışı değil; milletin emrinde, nezaket sahibi idareciler başımızın tacı! “Medeniyet üsluptur.” Kendimize gelelim” ifadelerini kullandı.

Ebubekir Hoca’nın yanındayım

mücahit küçükyılmaz ile ilgili görsel sonucuCumhurbaşkanı danışmanlarından Mücahit Küçükyılmaz, “Bazı üniversite rektörlerinin (Geneli oluşturan çok değerli hocalarımızı tenzih ediyorum) makam ve vazifenin ağırlığına karşı hazırlıksız yakalandığı görülüyor. Gücünü rakiplerini safdışı etmek otoritesini kişisel hesaplaşmalar için kullanmak, eski rektörün adamlarını ezmek, hak ettiği halde akademisyenlere unvanlarını vermemek gibi uygulamalar rektörlerin görev ve yetkileri arasında değildir. Ebubekir Sifil’i tanımam ama ilmine eserlerinden şahidim. Nezaketine de. Ebubekir Sifil hoca gibi değerli ilim adamlarımıza yine onların da üzerine titrediği üslup ve usül güzelliğiyle destek olmak gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

O sözler asla kabul edilemez

muhammed emin yıldırım ile ilgili görsel sonucuSiyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, “Mevki ve makamı ele geçiren karşısındakine 'Haddini Bil!' diye ayar vermeye çalışıyor. Ebubekir Sifil gibi bir ilim adamına, talebelerinin önünde o sözleri söylemek asla kabul edilemez. Talebelerine örnek olma sorumluluğu olanların daha dikkatli davranmaları gerekir” dedi.

Rektör istifa etmelidir

İlgili resimİlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu Dr. İhsan Şenocak, “Ebubekir Sifil Hoca sadece bir akademisyen değil, Batı’nın küresel istilasına karşı kalemiyle aşılmaz bendler inşa eden, derdi Ümmet, ideali İslam'ın cihan hakimiyeti olan bir ilim, fikir ve dava adamıdır. Talebelerinin önünde onu tahkir eden Rektör Suat Cebeci istifa etmelidir” dedi. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Cihan

    30 Kasım 2019
    1 0
    O rektör ya istifa etsin...ebubekir hoca gibilerine hürmet göstermek lazım...hoca çıktı ama bu yaptığın yanına kar kalmaz ümidindeyim.
  • Abc

    30 Kasım 2019
    1 0
    Alınganlık,serinkanlı olmayıp fevri tepki vermek,öfke,yönetici mevkiinde bulunan ve belli yetkilere ulaşan idarecilerin uzak durması gereken zehirli huylar.Güç zehirlenmesi en yaygın belirtisidir.Bir üniversitenin rektörü bir ilin valisi için bu çok daha önemli.Umalım ki bunlar münferit vakalardır.
  • İbo

    30 Kasım 2019
    2 2
    Ebubekir Hocayı destekliyoruz
  • ÜZEYİR

    30 Kasım 2019
    3 0
    Valiler ,Emniyet amirleri,Rektörler devamlı denetlenmeli nasihat edilmeliler yoksa kibir onları bitirir Suat Cebeci yi bitirdiği ve maskara ettiği gibi.Bir Hadis araştırmacısına toplumda yeri olan bir hocaya bu şekilde davranmak ahlaksızlıktır
  • hursit dilaver

    30 Kasım 2019
    2 2
    aşağıdaki yorumumu tekrar okuyun. bakın 1960 darbe anayası değişmedi. aynen CHPnin 6 ok umdesi ve devletin değiştirilemeyen 6 oktan müphem maddeleri gibi.. milletin gazını 2-3 konuşma ile alın.bu size yeter. tabi CHPliler de rektörler de kulaklarının arkası ile güler. ama gerçek böyle..
  • hursit dilaver

    30 Kasım 2019
    2 0
    REKTÖRÜN UMURU OLMAZ. 1960 ihitilali öyle bir anayasa ve kurullar demeti hazırladı ki, bu YÖK de bu işte..ASLA DOKUNAMAZSINIZ. BİR TEK CHP BUNU YAPAR, AHALİNİN SEÇTİĞİ MEBUS TAKIMI VEYA KURDUĞU HÜKÜMETLERE BU YOL KAPALI.bunu iyi bilin. sadece YÖK mü.. diger epey kuruluş var. hepsi vesayet kuruluşu..öyle rektöre kızmaktan başka yapacakları bir şey yok. YANİ YASAK SAVMA..
  • VATANSEVER

    30 Kasım 2019
    4 2
    Derdi İslam,derdi Ümmet,derdi Millet olan insanın yaşlandıkça ve makamı yükseldikçe olgunlaşması,sabırlı ve metanetli olması gerekir.Benlik ve enaniyeti terkedip tevazu abidesi olması gerekir.Olamayanlar bulundukları makamları terk etsinler,şeytanın dolmuşuna binmesinler.
  • Mevlüt Tercan

    30 Kasım 2019
    9 2
    Rektörün istıfada başka şansı kalmamıştır
DİĞER MAKALELER