GÜNCEL

Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'ında kepazelik! 27 Mayıs darbesini böyle kutladılar

Tarih
27 Mayıs 2020
İzlenme
981 Kişi
Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'ında kepazelik! 27 Mayıs darbesini böyle kutladılar

Vatan Partisi'nin Maocu Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'ı Türkiye demokrasi tarihine kara gün olarak geçen 27 Mayıs'ı kutladı. Kepazeliğin yayınlandığı sözde televizyon kanalı, milletin iradesine vurulan darbe için, "27 Mayıs İhtilali kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

28 Şubat'ı da savunmuştu

27 Mayıs darbesini kutlayan televizyonunda kutlayan Perinçek, 28 Şubat'ı da savunmuştu. 

Milli Görüş'ün merhum lideri eski Başbakan Necmettin Erbakan Hoca’yı sevdiğini iddia ederek başladığı konuşmasında Doğu Perinçek, şu skandal ifadeleri kullanmıştı:

“Erbakan ile çok iyi dostluğumuz vardı. Büyük bir vatanseverdi. 28 Şubat, Tansu Çiller ve FETÖ’ye karşı yapıldı, Erbakan’a karşı değildi. Erbakan’ın tasfiyesi Türkiye açısından zararlı olmuştur. 15-16 Temmuz darbenin bastırılması da 28 Şubat’ın devamıydı. Türkiye tarikatlar, cemaatler ülkesi olmasın diye yapıldı. Ağalığın, beyliğin sosyal temelleriyle kaldırılmasıdır. Devrim Kanunlarından korkacak bir şey yok.”

Aydınlık gazetesi İsmail Hakkı Karadayı'yı yad etti

Tarihe "Post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat davasının bir numaralı sanığı, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dün ölmüştü.

Perinçek'in Aydınlık gazetesi Karadayı'yı adeta 'kahraman' ilan etti ve sürmanşetine "Türkiye kahraman komutanlarından birini daha kaybetti" ifadeleriyle taşıdı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER