GÜNCEL

Cüneyt Özdemir'den Canan Kaftancıoğlu'na Atatürk eleştirisi

Tarih
14 Eylül 2020
İzlenme
711 Kişi
Cüneyt Özdemir'den Canan Kaftancıoğlu'na Atatürk eleştirisi

CHP'nin 97. kuruluş yıldönümünde, Taksim Toplantıları'nın onur konuğu olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk çıkışı ile CHP içinde bir tartışmaya neden olmuştu.

Kaftancıoğlu, Atatürk'e atfen üç kez "Gazi Mustafa Kemal" ismini kullanması üzerine, Atatürk adını kullanmadığı eleştirilerinin hedefi olmuştu.

Kaftancıoğlu eleştirilere, "Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum." şeklinde cevap vermişti.

Cüneyt Özdemir'in o yanıtı gündem oldu: Affedersiniz, HDP yandaşlığı yok mu? - Nerina Azad Tarafsız ve güvenilir Kurd ve Kurdistan haberleri - Peşmerge, BarzaniCHP'de tartışmalar devam ederken, YouTube'da yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, konuyu yayınında ele aldı.

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDE ATATÜRK DİYEMİYORLAR"

Tartışmanın sürecini takipçileriyle paylaşan Özdemir, "İlginç bir durumla karşı karşıyayız. Atatürk'e Atatürk diyemiyorlar. Bir noktaya kadar anlayabiliyorum. 'Atatürk'ü sevmiyorum, hayatta onun adını anmak istemiyorum' diyene tamam derim. Sen de siyasi olarak farklı düşünüyorsun derim. Düşünce özgürlüğü der geçerim. Fakat Atatürk'ün kurduğu CHP'de, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk kelimesinden pek hazzetmediğini öğrendik.

"BUNLARI MUHALİF KANALLARDA DUYAMAZSINIZ.. ÇÜNKÜ CHP'NİN BELEDİYELERİ FONLUYOR"

Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezasıBunları Olay TV'de duyamazsınız. Birçok muhalif kanal var. Onlarda da duyamazsınız. Neden? Çünkü CHP'nin belediyeleri fonluyor. Ordan geliyor sponsoluk, burdan geliyor sponsorluk.. Şimdi sen nasıl çıkıp da CHP'nin il başkanına 'Böyle iş olur mu? Yani her iş bitti de Atatürk'ün adına  mı geldi?' diye sorgulayamazsın. Sorgularsan ne olur? 'İGDAŞ kes o sponsorluğu... Al o bizim sponsorluğu' derler. Onun için bunları da burada duyabilirsin." ifadelerini kullandı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Namyelüs

    15 Eylül 2020
    1 0
    Bügünkü CHP'nin Atatürk'le bir ilşkisinin olmadığını ne zaman anlayacaksınız?
DİĞER MAKALELER