GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk tazminat davası açtı

Tarih
27 Mayıs 2022
İzlenme
445 Kişi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk tazminat davası açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup toplantısındaki konuşmasında ve Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak bazı paralarla yurt dışına kaçacağı iddiasında bulunmuştu.

Bu iddiaların ardından AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na art arda tepkiler gelmişti.

1 milyon liralık manevi tazminat davası açıldı

Kılıçdaroğlu’nun bu iddialarına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları harekete geçti ve CHP liderine her iki konuşmasından dolayı 500’er bin olmak üzere 1 milyon TL’lik manevi tazminat açtı.

Kılıçdaroğlu’na karşı açılan davada, Erdoğan’a yönelik tüm açıklamaların tamamen gerçek dışı ve kişilik haklarına ağır bir saldırı mahiyetinde olduğu vurgulandı.

"Cumhurbaşkanımızın yurt dışına aktardığı herhangi bir varlığı bulunmamaktadır"

CHP liderinin iddialarında yer alan ifadelerin kurgulanmış ve kara mizaha uygun sayılabilecek bir kaçma senaryosu olduğunun belirtildiği açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD dahil olmak üzere yurt dışına aktardığı herhangi bir varlığı bulunmamaktadır. Ayrıca vakıf malları hem ABD hukuku açısından hem de Türk hukuku açısından ancak Vakfın amaçları için kullanılabilmektedir. Kişisel amaçlar için kullanılamayan bu malları ‘kaçış senaryosunun’ parçası olarak göstermek aklı selim bir muhakemenin ürünü olarak da değerlendirilemez. Kaldı ki adı geçen Vakıflar tarafından yapılan basın açıklamalarından anlaşılacağı üzere, ABD’de bulunan vakfa gönderilen tutarlar, yine vakfın amaçları doğrultusunda yurt inşaatı için ve diğer hayır faaliyetleri için gönderilmiştir” denildi.

"Bu 250 bin TL'yi TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na verelim"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Beraberlerinde 17 uçak dolusu altın mücevherat altın ve parayı kaçırmak isterken yakalandılar…’ Bay Kemal’in geçen hafta dediğinden farkı var mı? Man Adası dediler, oradan 150 bin TL ceza… Ardından bir 100 bin TL daha… Ben de bu 250 bin TL’yi TÜRGEV ve Ensar Vakfı’na verelim dedim. Hiç olmazsa Bay Kemal’in birkaç kuruşu buralara nasip olsun. Nereden ne geliyor, milletimiz de bunu görmüş olsun. Ama öğrenecek." dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER