GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında söyledi: Dün Putin'e söyledim...

Tarih
29 Şubat 2020
İzlenme
1343 Kişi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında söyledi: Dün Putin'e söyledim...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul milletvekilleriyle buluşmasında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor...

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera ve sınırlarını genişletme çabası değildir. Türkiye yaklaşık 40 yıl boyunca bölücü terör örgütü kullanılarak ağır siyasi, ekonomik ve insani maliyetlerle enerjisi tüketilen bir ülke olmuştur. Biz ülkemizi bu kısır döngüden kurtarmak için pek çok yol denedik. 

Suriye'deki mücadelemizi kavrayamayan, anlayamayanlar var.

Ülkemizi güney sınırları boyunca terör koridorlarıyla kuşatmaya kalktılar.

İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı elimizden almak için özellikle kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi. Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen yaklaşık 4 milyon insan sınırlarımıza doğru harekete geçmiştir. Bir buçuk milyonu sınırımızdadır. Biz bütün bunlara yönelik güvenli bölge oluşturalım diye çalışmalar yürütüyoruz.

Bedeller ödedik, hedeflere ulaşırken gecikmeler yaşadık ancak ülkemizin eski günlere dönmesine asla müsaade etmedik.

Biz oraya Esed'in davetlisi olarak değil, Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam bitti demeden bizim oradan çıkma yetkimiz yok.

erdoğan 29 şubat istanbul ile ilgili görsel sonucuDün Putin'e söyledim, orada ne işiniz var. Önümüzden çekilin, bizi baş başa bırakın. Gereğini yaparız.

Menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Üs kuracaksanız üssü yine kurun. E tabi ona da “biz çekildik” diyemiyorlar. Menfaatleri nedir? İnanın bunu çözebilmiş değiliz. İki üç tane üs ise e kurun. Bununla bizim bir derdimiz yok. Ve dün gece Trump diyor ki, burada Putin’in diyor ne beklentisi var, ne isteği var? Bunları söyledikten sonra Kamışlı’da bir petrol olayı bunların dedim. Orada petrol var mı dedi, orada petrol var dedim. Ondan sonra böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bizim böyle bir derdimiz yok. Ne petrol derdimiz var, ne toprak derdimiz var. güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz. Bütün bunlardan sonra tabi İdlib’de şu anda 3-4 milyon insanın yaşadığı yerde her tarafı yerle yeksan ettiler acımasızca. İdlib’deki ısrarla mücadeleyi sürdürmenin arkasında bu yavruların, insanların muhatap kılındıkları acımasız felakettir.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER