SİYASET

CHP’nin yolsuzluğunu Sayıştay belgeledi

Tarih
08 Şubat 2020
İzlenme
374 Kişi
CHP’nin yolsuzluğunu Sayıştay belgeledi

CHP’li belediyelerdeki yolsuzluklar ve usulsüzlükler Sayıştay raporlarının sayfalarına yansıdı. Her fırsatta israf edebiyatı yapan ve yolsuzluktan dem vuran CHP’li isimlerin yönettiği belediyelerdeki usulsüzlükleri Sayıştay müfettişleri ifşa etti. CHP’li Ataşehir, Şişli, Sarıyer ve Kartal belediyelerindeki akıl almaz usulsüzlükler bu kadar da olmaz dedirtti. Sarıyer Belediyesi’nin 149 milyonluk israfı, Kartal Belediyesi’nin ‘Gecekondu Fonu’ndaki paraları başka yere kullanması, Ataşehir Belediyesi’nin usulsüz lüks araç kiralamaları ve Şişli Belediyesi’ndeki kiralık araçların amacı dışında kullanıldığı tek tek kayıt altına alındı.

CHP’nin yolsuzluğunu Sayıştay belgelediAtaşehir başrolde

Müslüman Türk milletinin varoluş kodlarına düşmanlık beslemeyi parti politikası haline getiren CHP’nin elindeki belediyelerde usulsüzlükler Sayıştay tarafından tescillendi. Yolsuzlukla ve skandallarla gündemden düşmeyen Ataşehir Belediyesi’ndeki lüks araç israfı infiale neden olacak boyutlarda. Sayıştay Başkanlığı’nın hazırladığı raporda, “Binek taşıtların motor hacminin 1600 cc’yi geçemeyeceği hüküm altına alınmıştır. Yapılan incelemelerde 11 adet Volswagen Passat, 28 adet Renault Megane ve 30 adet Renault Symbol araç kiralandığı görülmüştür. Araçlardan bir kısmı usul ve esaslarda belirtilen motor hacmini aşmaktadır” ifadelerine yer verildi. Yine aynı raporda kamu imkanlarıyla kiralanan araçların Bodrum ve Alaçatı gibi tatil beldelerinde usulsüz bir şekilde kullanıldığı şu ifadelerle kayıt altına alındı: “HGS sorgulaması incelemesi neticesinde kiralanan araçların bir kısmının görevlendirme yazısı olmadığı halde şehir dışına çıktığı ve izin belgesi olmadığı görülmüştür.

Gecekondu fonu

kartal belediyesi ile ilgili görsel sonucuCHP’li Kartal Belediyesi ise gecekondu mahallelerinin dönüşümü için kullanılan Gecekondu Fonu’nda biriken 1 milyon Türk Lirası’nın usulsüz bir şekilde kullandığı da Sayıştay görevlilerinin gözünden kaçmıyor. Kartal Belediyesi’nin yaptığının ‘Suiistimale açık’ olduğunun vurgulandığı raporda, “Kamu idaresi cevabında gecekondu fonundaki tutarın belediyenin nakit ihtiyacına göre kullanılıp daha sonra geri ödeme yapıldığı ifade edilmektedir. Ancak gecekondu fonunun ilgili mevzuatında uygulamaya cevaz veren bir düzenleme olmadığı gibi suiistimale açık hale gelmesine sebebiyet vereceği değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanılıyor.

İsraf ve usulsüzlük

sarıyer belediyesi ile ilgili görsel sonucuCHP’li Sarıyer Belediyesi’nin kamu imkanlarını har vurup harman savurduğu da Sayıştay raporunu sayfaları arasında yer alıyor. Sayıştay’ın yaptığı denetimde belediyenin bütçe gelirinden tam 149 milyon Türk Lirası daha fazla harcama yaptığı saptanıyor. Şişli Belediyesi’nde ise Kent-Yol A.Ş tarafından kiralanan bir aracın kimliği belirsiz kişiler tarafından usulsüz bir şekilde kullanıldığı ve 40 bin kilometrelik aşım yapıldığı belirtiliyor. Skandal olay raporda şu şekilde ifade ediliyor: “Şirket tarafından kiralanıp herhangi bir sözleşme ilişkisi kurulmaksızın Şişli Belediyesi’nin tasarrufuna bırakılan aracın kullanımında sözleşmede belirtilen km sınırları aşılmış olduğundan fatura edilen limit aşım bedeli şirket tarafından ödenmiştir. Belediyede kim tarafından hangi amaçlarla kullanıldığı tespit edilemeyen araca ilişkin değerlendirme imkanı bulunmamaktadır.” (YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER