GÜNCEL

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı

Tarih
30 Ocak 2019
İzlenme
1524 Kişi
CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı

Seçim çalışmalarına Başakşehir'de devam eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, esnaf ziyaretinin ardından sanayi sitesi yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Programın devamında bir sanayicinin, "Kanal İstanbul Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren İmamoğlu, bu projenin yerine metro yapılması gerektiğini söyledi.

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı"KANAL İSTANBUL'U TARTIŞMAYI BOŞ BULUYORUM"

İmamoğlu şunları ifade etti: "Bu şehrin böyle bir önceliği yok. Bu kavrama muhtaç olma gibi bir kavram yok. Bakın, ben İstanbul araştırmaları yapıyorum. Bu şehirde 40 bine yakın binanın deprem riski var, mülteci sorunu var. Bu kentin keyfi olsa inanın, Kanal İstanbul'u konuşuyor olsak derim ki oturalım tartışalım. İnanın, ben bu konunun tartışacak tek bir dakikasını bile boş buluyorum.

BİLİMSEL TARAFINI DA KONUŞURUM

Bunu otursunlar, hep birlikte analiz edelim. Bu konunun bilimsel tarafını da konuşurum onu da söyleyeyim. 3 buçuk 4 milyar metreküp hafriyatın olduğu, bu hafriyatla birlikte hafriyatın nereye gideceği belli olmayan projeciler sonuç üretiyorlar. Diyorlar ki 'Marmara'nın içine Küçükçekmece'nin ağzına ve Avcılar'ın önüne Büyükçekmece Gölü'nün ağzına 3 tane ada yapalım.' Projede bunlar var. Neresi bu adalar, deprem hattı kuşağının tam üstüne.

 CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı

YANLIŞ YATIRIMI YANLIŞ ZAMANDA YAPARSA SIKINTILAR YAŞANIR

Bu şehrin böyle bir alaboraya, böyle bir travmaya ihtiyacı vallahi de billahi de yok. Konuşalım teknik detaylarını ama zamanı ve doğru değil. Bir ülke yanlış yatırımı yanlış zamanda yaparsa büyük sıkıntılar yaşar. Bugün olduğu gibi. Doğan cari açıkların belki de birçoğu yanlış yatırımların, yanlış zamanda yapılmasından kaynaklı. Şehirler açısından da birçok sorun doğuyor. Bakın bu şehrin her yıl en az 50 - 55 kilometre metro üretmesi lazım. Bunun 3'te 1'ini başaramadılar. Konu bu, bunu çözelim."


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • adnan polat

    01 Şubat 2019
    2 0
    kanal istanbul yerine heykel yapalım demek istiyor.heykel dışında birşey yapmaları yasaktır.bizanslılar türkiyenin yatırım yaparak kalkınmasını ister mi?
  • hursit dilaver

    31 Ocak 2019
    2 0
    aynı özal başörtülü kızlar tarafından havalimanında karşılaşınca kızların derdini dinlemiş ve rahmetlinin GÖZLERİNDEN YAŞLAR DÖKÜLMÜŞTÜ..elden bir şey gelmiyordu.ÖZALIN DA TEK HATASI TAYYİP BEY VE ERBAKAN GİBİ MÜSLÜMAN OLMASI,NAMAZ KILMASI İDİ. GERİSİ LAF-Ü GÜZAF. TEK ÖLÇÜ İSLAM OLMALARI. İSLAM KİN VE NEFRETLİLER BU 3 KİŞİYİ ASLA SEVEMEDİLER.
  • hursit dilaver

    31 Ocak 2019
    2 0
    lozanda bize verilen görev,SAKIN SINIRININ DIŞINA BAKMA,LAİK OL,islamı ve dinini unut.ARAPLARLA VE DİGER İSLAM ALEMİ İLE SAKIN İŞMARLAŞMA..BU ŞEKİLDE SANA BİR 100 YIL NEFES ALMA SÜRESİ VERDİK.ol hikaye bu işte. ÖZAL, 1990da MUSUL KERKÜKÜ AL TEKLİFİ GELDİĞİNDE ayaga kalkan zıplayan türklere ve malum partiye ve BÜROKRASİYE bakarak BANA SAVAŞACAK PAŞALAR LAZIM demişti.VE GN.KRM. BŞK İSTİFA ETMİŞTİ.
  • hursit dilaver

    31 Ocak 2019
    1 0
    aslında lozana sığınıp onu bahane etmek en akıllıcası. BEN İSTERİM AMA LOZAN VE MONTRÖ BİZİ BAGLIYOR KARDEŞİM. BUNLAR DA 1925-30larda TAYYİP BEY ve AKPNİN KABUL ETTİĞİ KANUNLAR der işin içinden çıkardı. ama benim gibi sivri zekalı olmadığından diyemedi.hatta ben olsaydım,İNGİLTEREYE SORARDIM.ÇÜNKÜ DEVLET-İ FEHİMANEDİR.sonracığıma,FRANSA NE DER.kimse de demez, ULAN SİSİ SUVEYŞTEN SANDALLA GEÇSEN 5000 DOLAR ALIYOR..CHPlilerin umuru mu..
  • Tespit

    31 Ocak 2019
    2 0
    Güngör Bey, kardeşim... Bahsi geçen adam CHP lidir. Hiçte öyle beyinsiz değildir emin ol. Bilerek ve de kasten istemez Türkiye'nin Montrö'yü baypas etmesini. Bu güruh, bana hep Abdurrahman Karakoç'un şu dörtlüğünü hatırlatmıştır; "Mıgırdıç'ı sever de Osman'ı sevmez zındık, İti-domuzu sever, insanı sevmez zındık, İster ki diz üstüne çökertilsin Türkiye, Ekmeğini yer amma vatanı sevmez zındık."
  • Güngör

    30 Ocak 2019
    6 1
    Beyinsiz Ekrem! Bu proje öncelikli olarak bize emperyalistlerin dayattığı Montreux(Montrö) Boğazlar Sözleşmesini By-Pass etmek için yapılıyor beyinsiz Ekrem! Bu sözleşme sayesinde Ruslar elini kolunu sallaya salmaya Akdeniz'e iniyor... Amerika ve diğer emperyalist devletlerde Karadeniz'e açılıyor... Kısacası bize zarar verebilecek dâhi olsa adamların içimizden geçişini engelleyemiyoruz Montreux sâyesinde... Kime ve neye hizmet ediyorsunuz anlamıyorum ki !
DİĞER MAKALELER